دانلود رایگان
فیلم چگونه یک دانشجو عمران میتواند تمامی درسهای خود رابراحتی پاس کند؟
فیلمی از شهر نوین عمران ومعماری !
چند روز پیش بود که یکی از کارآموزهای دانشجو عمران ما در شرکت شهر نوین عمران ومعماری خیلی در درون خودش فرو رفته بود و فکری بسیار مشغول داشت.برحسب عادت و همراهی جلو رفتم و شوخی با آن فرد انجام دادم. خنده ملیحی کرد و سپس به مانیتور سیستم خود خیره شد و بعد از چند دقیقه مجددا به فکر فرو رفت.
اینبار مطمین شده که مشکلی پیش آمده و این رفتار از روی بیحوصلگی و یا دیر خوابیدن و … نیست پس در نتیجه آن شخص را به اتاق خودم بصرف یک چایی دعوت کردم و علت را جویا شدم.پس از مقداری صحبت کردن متوجه شدم که دانشجو عمران میباشد و در درسهای دانشگاهی خود برخلاف مهارتش در زمینه طراحی سازه و کار با نرمافزار ضعف بسیار زیادی دارد.
سلام
اشکان رجبی هستم بنیانگذار و عضو تیم تخصصی شهر نوین عمران ومعماری. داستان بالا و مشکلات بسیاری از دانشجویان در هنگام مطالعه دروس دانشگاهی باعث شد که این ویدیو را بصورت رایگان برای شما تدارک ببینیم.
چگونه یک دانشجو عمران درسهای خود را پاس کند؟
تعریف شما از رشته عمران و یا مهندس عمران چیست؟ سالیان سال است که ما تعریف جدید و کاملی را از عمران و مهندسی عمران و… بیان کرده ایم.این تعریف ما شامل سه بخش میباشد که اولین و پایه ایترین بخش کلمه ای به نام دانش است ، دانش دقیقا اصلی ترین وظیفه هر دانشجو عمران میباشد.
بخش دانش مخصوص هرگونه اطلاعاتی میباشد که یک دانشجو عمران از دانشگاهها ، کتابها ، مقالات و … بدست میآورد.
دانشی که ما به عنوان یک دانشجو عمران بدست میآوریم دارای ۴ بخش گسترده میباشد.
- Dataهای موجود برای دانشجو عمران
- Information های موجود برای دانشجویان عمران
- Knowledge های یک داشجو عمران
- Science های مخصوص دانشجویان عمران
زمانی که یک دانشجو عمران به عنوان مثال به کتابی سر میزند و مطالب آن را مشاهده میکند در حقیقت تازه وارد مرحه اول یعنی کسب دانش شده است و اطلاعات کلی (Data) را در پیش روی خود میبیند.زمانی که چندین بار این اطلاعات کلی در ذهن ما تکرار شوند ، به منظقه Information میرسیم.میتوانیم اینگونه قلمداد کنیم که اطلاعات کلی در ذهن ما دانشجویان عمرانی ثبت و ضبط شده است.
اما اگر این تکرار و مرور به مراتب ادامه یابد و بارها و بارها این مطالب را تکرار و تکمیل کنیم که وارد ضمیر ناخداگاه بشود ، ما وارد مرحله Knowledge میشویم.اساتید دانشگاه های ما در این مرحله قرار دارند.
اما کمتر از ۱ نفر از هر صد دانشجو عمران وارد مرحله بعدی میشود.این نقطه دقیقا نقطه اوج یک مهندس عمران تلقی میشود.در مرحله چهارم یعنی منطقه Science دانش و اطلاعاتی که در ذهن ما اندوخته شده است با خرد همراه میشود و جامه عمل به خود میپوشاند.
چگونه به مرحله Science برسیم؟
در این ایبوک بزرگترین سعی و تلاش تیم تحقیقاتی شهر نوین عمران ومعماری بر این موضوع بوده است که به هر دانشجو عمران کمک کنیم که در غالب ۴ گام عملی بتوانند Data ها را به Science ها تیدیل کنند.
این ۴ گام شامل سه قسمت کلی میباشد:
- چگونه بخوانیم؟
- چه چیزی را بخوانیم؟
- چگونه باخرد ترکیب کنیم؟
و اما یک داستان جالب :
چند سال پیش در حدود سال ۱۳۹۲ رمانی که خود ما هم تنها دانشجو عمران بودیم و شرکت شهر نوین عمران ومعماری نیز وجود نداشت و حتی ایده آن هم به ذهنمان نرسیده بود کتابی را مطالعه کردم به نام “Don’t Work Hard, Work Smart” از مایکل لوبایف و جک کالیس که این کتاب بعد ها به فارسی تحت عنوان ” هوشمندانه کار کنید،سخت کار نکنید ” ترجمه شد.
مطالب درون این کتاب در مورد کسب و کار بود و شاید برای یک دانشجو عمران زیاد جذابیت نداشته باشد اما این ایده را در ذهن من نمایان کرد که شاید بهتر باشد ما هم هوشمندانه درس بخوانیم و سخت درس نخوانیم.مدت ها روی این موضوع کار کردم که چگونه هوشمندانه مطالعه و تحقیق کنم ، از بسیاری از مدرسان مهارت های فردی در ایران و هخارج از ایران پرس وجو کردم و نتایج بسیار جذابی چه در حیطه کسب و کار و چه در حیطه تحصیلی رسیدم.
از آن پس به بعد این ایده همیشه در ذهنم بود تا اینکه شهر نوین عمران ومعماری را راهانداری کردیم و سعی کردیم در آموزشهای خودمان به مهندسان نظام ، اساتید دانشگاه ، دانشجویان عمران و…کمک کنیم که هوشمندانه آموزش ببینند و یاد بگیرند.
به عنوان مثال یکی از این ایدهها که توسط دپارتمان روانشناسی دانشگاه هاروارد مطرح شد سبک قوانین ذهنی و یا Brain Rules میباشد.این مدل تحصیلی این روز ها در کشور های مثل کانادا ، اتریش ، ژاپن و کره جنوبی این روزها سرلوحه معلمین محترم قرار گرفته است.تیم تحقیقاتی شهر نوین عمران ومعماری سعی کرد تا در آموزش های خودش همیشه از اصول قوانی مغزی استفاده کند و آموزشهایی بسیار بهتر از سایر رقبا را ارایه دهد.
و همینطور شاید از من بپرسید که چطور این نکاتی که امروز مطالعه میکنیم را در طول پنج سال فراموش نکنیم؟ پاسه من به این پرسش همیه دو چیز است:
- خوب نکته برداری کنید !
- خوب در ذهن خود بسپارید !
اگر به دنبال این هستید که بهترین راهکار و نرمتفزار برای نکته برداری چیست ایبوک بالا که مخصوص هر دانشجو عمران ومیباشد را مطالعه کنید!!