طراحی سازه فولادی
دانلود رایگان
۲ کتاب یوروکد در مورد طراحی سازه فولادی !
رایگان برای کاربران شهر نوین عمران ومعماری
چرا سازه فولادی ؟
اجازه بدهید تا این سوال را با ذکر یک خاطره برایتان توضیح دهم.طراحی سازه های فولادی همیشه یک راه حل دارد! در تاریخ ۱۹ دسامبر سال ۲۰۱۸میلادی بود که در مسکو روسیه کنفرانسی تحت عنوان موارد مورد نیار هر مهندس عمران برای طراحی سازه فولادی در سال ۲۰۱۹ برگذار شد.اسپانسر این سمینار ۱۵۰۰ نفری ، شرکت روسی و قدرتمند Mostotrest (یکی از برترین شرکت های عمرانی در روسیه) و اولین سخنران این سمینار پروفسور Nirjhar Dhang بودند.
اولین جمله ای که تمامی ما مهندسان عمران در این سمینار شنیدیم ، جمله “The Steel always have solution” بود و منظور از این جمله این میباشد که در طراحی سازه فولادی همیشه یک راهحل میباشد.
تاکنون سازه های بسیاری در سرتاسر دنیا طراحی شده اند.طبق آمار تقریبی از دپارتمان مهندسی عمران دانشگاه هاروارد ، در کل جهان تنها ۳۵ درصد از سازه ها فولادی و ۶۰ در صد بتنی و تنها ۵ درصد سازه های متفرقه میباشد اما از میان سازه های خاص ( برج های بلند ، استادیوم های ورزشی ، مخازن آب ، سالن های چند صد هزار نفری و…) ۷۰ درصد فولادی و تنها ۳۰ درصد بتنی میباشد.
I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
انواع سازههای رایج :
ما در شهر نوین عمران ومعماری به تقلید از دپارتمان مهندسی عمران دانشگاه هاروارد انواع سازههای رایج در این کره خاکی را به ۴ دسته تقسیم میکنیم!
- سازههای بتنی (Concrete Structures)
- سازههای فولادی (Steel Structures)
- مواد کاپموزیتی (Carbon fiber reinforced carbon composite)
- سازههای متفرقه (Other Structures)
در مورد ۴ مورد بالا بسیار میتوان صحبت کرد اما به طور کلی میتوانیم بگوییم که با سازه های بتنی و سازه فولادی که آشنا هستیم.سازه های کامپوزیتی تقویت شده به دلیل جواب های بالایی که در آزمایش های عمرانی دادهاند و همینطور وزن بسیار کمشان آینده سازان رشته مهندسی عمران میباشد.اما متاسفانه هنوز به صرفه اقتصادی و تولید انبوه نرسیده اند.
سازه های متفرقه مثل سازه های چوبی و یا ابریشمی میباشند که باتوجه به مصارف خاص تهیه و ساخته میشوند.
در این مقاله عمده صحبت ما در مورد سازه فولادی میباشد منتها در ابتدای کار باید بک تحلیل خوبی از سازه فولادی و بتنی داشته باشیم.
سازه فولادی و یا بتنی؟کدام بهتر است؟
در بسیاری از آموزشها( مثل مقاله طراحی سازه بتنی ) ، دوره های حرفه ای ( مثل جعبه ابزار طراحی سازه های بتنی ) ، سمینار ها و سخنرانیهای خودم به این سوال پاسخ داده ام.تمامی موارد بالا اگر درست طراحی شوند و شرایط و ًضوابط آیین نامه ای را ارضا کنند هیچگونه مشکلی ندارند اما خود من به شخصه مادامی که در کشور ایران هستم منزل خودم را مجددا همانند بار قبلی با سازه بتنی میسازم و اگر در کشور های روز تکنولوژی مثل آلمان ، کانادا ، اتریش و… بودم به جای طراحی سازه بتنی به سراغ طراحی سازه های فولادی میروم و اگر بخواهم ویلای شخصی خودم را در وسط جنگل ها بسازم از سازه چوبی استفاده میکنم و مطمینم درآیندهای نهچندان دور باید به سراغ مواد کامپوزیتی بروم.