دانلود مبحث ۹ :
باکس دانلود مبحث ۹ مقررات ملی ساختمان:
دانلود مبحث ۹ مقررات ملی ساختمان :
مقررات ملّي ساختمان مجموعه اي است از ضوابط فني، اجرايي و حقوقي لازم الرعايه در طراحي، نظارت و اجراي عمليات ساختماني اعم از تخريب، نوسازي، توسعه بنا، تعمير و مرمت اساسي، تغييركاربري و بهره برداري از ساختمان كه به منظور تأمين ايمني، بهره دهي مناسب، آسايش، بهداشت و صرفه اقتصادي فرد و جامعه وضع ميگردد. در كشـور ما و در كنار مقررات ملّي ساختمان، مـدارك فنـي ديگر از قبيل آيين نامه هاي ساختماني، استانداردها و آيين كارهاي ساختمانسازي، مشخصات فني ضميمه پيمانها و نشريات ارشادي و آموزشي توسط مراجع مختلف تدوين و انتشار مييابد كه گرچه از نظر كيفي و محتوايي حايز اهميت هستند، اما با مقررات ملّي ساختمان تمايزهاي آشكاري دارند.
آنچه مقررات ملّي ساختمان را از اين قبيل مدارك متمايز ميسازد، الزامي بودن، اختصاري بودن و سازگار بودن آن با شرايط كشور از حيث نيروي انساني ماهر، كيفيت و كميت مصالح ساختماني، توان اقتصادي و اقليم و محيط ميباشد تا از اين طريق نيل به هدف هاي پيش گفته ممكن گردد. در حقيقت مقررات ملّي ساختمان، مجموعه اي از حداقل هاي مورد نياز و بايدها و نبايدهاي ساخت وساز است كه با توجه به شرايط فني و اجرایي و توان مهندسي كشور و با بهره گيري ازآخرين دستاوردهاي روز ملّي و بين المللي و براي آحاد جامعه كشور، تهيه و تدوين شده است.
اين وزارتخانه كه در اجراي ماده ۳۳ قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان وظيفه تدوين مقررات ملّي را به عهده دارد، از چند سال پيش طرح كلي تدوين مقررات ملّي ساختمان را تهيه و به مرحله اجرا گذاشته است كه براساس آن، شورايي تحت عنوان «شوراي تدوين مقررات ملّي ساختمان» با عضويت اساتيد و صاحب نظران برجسته كشور به منظور نظارت بر تهيه و هماهنگي بين مباحث از حيث شكل، ادبيات، واژه پردازي، حدود و دامنه كاربرد تشكيل داده و در كنار آن «كميته هاي تخصصي» را، جهت مشاركت جامعه مهندسي كشور در تدوين مقررات ملّي ساختمان زير نظر شورا به وجود آورده است.
پس از تهيه پيشنويس مقدماتي مبحث موردنظر، كميته هاي تخصصي مربوط به هر مبحث پيشنويس مذكور را مورد بررسي و تبادل نظر قرار داده و با انجام نظرخواهي از مراجع داراي صلاحيت نظير سازمانهاي رسمي دولتي، مراكز علمي و دانشگاهي، مؤسسات تحقيقاتي و كاربردي، انجمن ها و تشكل هاي حرف هاي و مهندسي، سازمان هاي نظام مهندسي ساختمان استان ها وشهرداري هاي سراسر كشور، آخرين اصلاحات و تغييرات لازم را اعمال مينمايند.متن نهائي اين مبحث پس از طرح در شوراي تدوين مقررات ملّي ساختمان و تصويب اكثريت اعضاي شوراي مذكور، به شهرداري ها و دستگاه هاي اجرائي و جامعه مهندسي كشور ابلاغ گرديده است.
از زماني كه اين وظيفة خطير به اين وزارتخانه محول گرديده، مجدانه سعي شده است با تشكيل شوراي تدوين مقررات ملّي ساختمان و كميته هاي تخصصي مربوط به هر مبحث و كسب نظر از صاحب نظران و مراجع داراي صلاحيت بر غناي هر چه بيشتر مقررات ملّي ساختمان بيفزايد و اين مجموعه را همانطور كه منظور نظر قانونگذار بوده است در اختيار جامعه مهندسي كشور قرار دهد.
مبحث ۹ مقررات ملی ساختمان در مورد چیست؟
هدف مبحث ۹ مقررات ملی ساختمان ارائه حداقل ضوابط و مقرراتي است كه با رعايت آنها شرايط ايمني، قابليت بهره برداري و پايايي ساختمان هاي بتنی فراهم شود.اگر بخواهیم به زبان ساده تر بیان کنیم با دانلود مبحث ۹ مقررات ملی ساختمان شما به کتابی دست پیدا میکنید که هر آنچه برای طراحی و اجرای ساختمان های بتنی نیاز دارید را به شما میدهد! ضوابط و مقررات مبحث نهم بايد در مشخصات مواد تشكيل دهنده و طرح، محاسبه، اجرا و كنترل ساختمانهاي بتني، رعايت شوند. اين ضوابط مربوط به ساختمانهاي بتني با سنگدانه هاي معمولي و سبك و سيمان پرتلند يا سيمان آميخته و با مقاومت مشخصه حداقل برابر ۲۰ مگاپاسكال و يا اعضاي بتن پيشتنيده با حداقل مقاومت مشخصه ۳۰ مگاپاسكال ميباشد.
طراحی با مبحث نهم چه مبانی دارد؟
در اين مبحث مبناي طراحي ساختمانها براي حصول ايمني و قابليت بهره برداري، بررسي و كنترل آنها در حالت هاي حدي است. روش كلي طراحي مبتني بر جنبه هاي احتمالاتي است كه با اعمال ضرايب جزئي ايمني به مقادير مشخصه بارها و آثار موثر بر ساختمان طبق مبحث ششم مقررات ملّي ساختمان و مقادير مشخصه مقاومت هاي بتن و فولاد، در محاسبه منظور ميشوند. پايايي ساختمانها با توجه به شرايط رويارويي آنها با محيط، از طريق انتخاب شكل قطعات متناسب با اين شرايط، مراعات مشخصات فني اجرايي از قبيل كيفيت و حداقل مقدار سيمان، كيفيت آب، نسبت آب به سيمان، نوع و كيفيت سنگدانه ها، حداكثر مقدار مواد زيانآور درمواد تشكيل دهنده بتن، نسبتهاي اختلاط، شرايط ريختن و جا دادن بتن، عمل آوردن و مراقبت بتن، ضخامت پوشش بتن و درزهاي ساختماني، تأمين ميشود.
در مبحث ۹ مقررات ملی ساختمان با شکل پذیری سازه ها چگونه رفتار شده است؟
پس از دانلود مبحث ۹ مقررات ملی ساختمان به نکات جالبی دست پیدا میکنیم. به طور کلی در هنگام طراحی سازه ما با دو نوع بار برخورد میکنیم.
دسته اول بارهایی هستند که از طریق توده ذرات وارد میشوند. به عنوان مثال بار ناشی از باد از طریق ذرات هوا به سطح ساختمان ما وارد میشود یا بار مرده از طریق ذرات خود مصالح به سازه وارد میشود.
دسته دوم بارهایی هستند که به صورت انرژی به سازه های منتثل میشوند. به عنوان مثال زلزله یا حرارت به ورت انرژی به سازه ها وارد میشوند.
معمولا در طراحی سازه ما با برای مهار دسته اول بارهای بالا باید با مقاومت خود سازه جواب بگیریم اما برای دسته دوم میتوانیم از شکاپذیری کمک بگیریم.د مبحث نهم براي رفتار ساختمان هاي بتن آرمه در برابر آثار ناشي از زلزله، سه سطح شکل پذیری بیان شده است.
- شكل پذيري كم
- شكل پذيري متوسط
- شكل پذيري زياد (ويژه)
ضوابط مندرج در متن مبحث ۹ مقررات ملی ساختمان تأمين كننده حد شكل پذيري كم بوده و ضوابط ويژه تأمين حدود شكل پذيري متوسط و زياد در فصل بيست و سوم گنجانده شده است.
به طور کلی مبحث نهم مقررات ملی ساختمان دارای ۲۴ فصل ۳۷۳ صفحه میباشد که در سال ۱۳۹۹ به روز رسانی شد. پیش از این ما مهندسان عمران برای طراحی سازه های بتنی از مبحث ۹ مقررات ملی سال ۱۳۹۲ اسنفاده میکردیم. ویرایش قبلی مبحث نهم مقررات ملی ساختمان بیشتر شبیه آیین نامه بتن کشور کانادا بود و با ویرایش جدید ما به سمت آیین نامه بتن کشور آمریکا حرکت کردیم!
باکس دانلود مبحث ۹ مقررات ملی ساختمان:
شما سوار کشتی نجات میشوید؟
کشتی نجات چیست و دقیقا چه کاری میکند؟ این کمپین که این روزها در بین مهندسین عمران رواج پیدا کرده است چیست؟
ویدیو زیر را کامل مشاهده کنید تا شما هم سوار شوید!
شرکت در این کمپین هیچ قانونی ندارد. تنها باید دل شما یاری کند. اگر شما هم تمایل دارید که در این کمپین شرکت کنید میتوانید هر مبلغی که در توان تان هست را به کارت زیر واریز کنید!
مبلغی که از کمک شما عزیزان جمع میشود تنها برای تحصیلات کودکان کم بضاعت صرف میشود. ویدیو مصرف کمک شما عزیزان در پیج اینستاگرام شهر نوین عمران ومعماری هر ماه بهصورت عکس و فیلم استوری میشود!