مبحث۱۱ مقررات ملی ساختمان:
باکس دانلود مبحث۱۱ مقررات ملی ساختمان:
مقررات ملی ساختمان چیست؟
در كشورهاي مختلف به منظور نيل به اهدافي از جمله ايمني، سلامت، بهداشت و صرفه اقتصادي فرد و جامعه، تدوين و ضوابط و مقرراتي را در بخشهاي مختلف فعاليتهاي ساختماني مدنظر قرار داده اند، به نحوي كه در دنياي امروز كمترين كشوري را ميتوان يافت كه با تدوين قوانين عمومي يا اختصاصي، فعاليت هاي ساختماني را تحت نظم در نياورده باشد. در كشور ما نيز وزارت راه و شهرسازي در اجراي ماده ۳۳ قانون نظام مهندسي و كنترل ساختمان تدوين و بازنگري مباحث مقررات ملّي ساختمان را با رويكرد توجه به شرايط اقليمي و اجرايي كشور و اقتصادي و معيشتي مردم در دستور كار خود قرار داده است.
در برنامه ريزي هاي انجام شده از سال ۱۳۸۷ تاكنون بر تدوين و بازنگري مباحث مقررات ملّي ساختمان با هدف آشنايي و هماهنگي دستاندركاران ساخت و ساز با علوم فني مهندسي روز دنيا و با هدف ارتقاء كيفيت ساخت و سازها توجه ويژه اي شده است. همچنين با هدف شفاف سازي و ارائه توضيحات مفهومي درخصوص مباحث مذكور، تهيه راهنماهاي مربوطه نيز به جد، در دستور كار دفتر مقررات ملّي ساختمان قرار گرفته است.
آنچه مسلم است شهرداريها بعنوان دستگاه مسئول عهدهدار كنترل ساخت و ساز در شهرها مهمترين وظيفه را در رعايت مقررات ملّي ساختمان بر عهده دارند كه ميبايست با همكاري سازمان هاي نظام مهندسي ساختمان و سازمان ملّي استاندارد ايران و همچنين با استفاده از كمك تشكل هاي حرفه اي نسبت به ترغيب و تشويق استفاده از روش هاي نوين ساخت و حفاظت از طرح هاي بالادستي شهري در اين خصوص اقدام كنند. مقررات ملّي ساختمان در تمامي كشورها قواعدي هستند كه به نحوي اجراي آنها توسط شهروندان الزام قانوني پيدا ميكند. ادراک مشترک كليه عوامل و عناصر مرتبط اعم از دولت، دولت هاي محلي، مردم و مهندسان، موجب ميگردد كه منافع ملّي ناشي از حفظ و افزايش بهره وري از سرمايه گذاري هاي ملّي و هم چنين حفظ جان و منافع عمومي بهره برداران ساختمان ها بر منافع سازماني دستگاه هاي اجرايي و يا منافع دولت هاي محلي و هم چنين منافع فوري سرمايه گذاران ترجيح داده شود . بديهي است توافق و التزام بر اين دسته از منافع و خواسته ها در قالب برنامه توسعه نظام ملّي ساخت و ساز تحقق مييابد.
از سال ۱۳۶۶ مقررات حاكم بر جنبه هاي مهندسي و فني ساختمان (طراحي – نظارت – اجر ا)، توسط وزارت راه و شهرسازي در قالب مقررات ملّي ساختمان به تدريج وضع و استفاده از آن الزامي شده است. توسعه آموزش عالي، مراكز فني و حرفه اي و سازمان هاي نظام مهندسي موجب افزايش نيروي انساني متخصص و ماهر در سطح كشور گرديد و به موازات آن مقررات ملّي ساختمان و استانداردها و آييننامه هاي ساختماني نيز به همت اساتيد و صاحب نظران شاغل در حرفه به صورت دورهاي مورد بازنگري و تجديد چاپ قرار گرفته اند. در حال حاضر اين مقررات به درجه اي از كمال و غنا رسيده است كه به عنوان مرجع و منبع آموزشي ضمن تأمين نياز نسبي دانشگاهيان و جامعه مهندسي كشور، سازندگان و بهره برداران، ابزار و مرجع كنترل لازم را براي اطمينان از كيفيت ساخت و سازها براي ناظران و بازرسان فراهم نموده است.
مقايسه كيفيت ساختمانها بويژه از حيث سازهاي در سال هاي اخير با قبل از تدوين مقررات ملّي ساختمان مؤيد تأثير اين مقررات در ارتقاي كيفيت ساختمانها و سير تكاملي آن در جهت تأمين ايمني، بهداشت، رفاه و آسايش و صرفه اقتصادي ميباشد اما با مقايسه آمار كمي و كيفي، وضع موجود كشور با ميانگين شاخصهاي جهاني فاصله قابل توجهي وجود دارد.
براي جبران فاصله شاخص هاي پيش گفته شده لازم است اولاً نهادهاي حاكميتي سياست گذار و برنامه ريز و مراجع صدور پروانه ساختارهاي كنترل و نظارت را مورد بازنگري قرار داده تا سيستم نظارت جديتري نسبت به توليد، توزيع و مصرف مصالح استاندارد و اجراي مقررات ملّي ساختمان اعمال گردد. ثانياً سازمانهاي نظام مهندسي ساختمان، تشكلهاي حرفه اي دانشگاه ها و مراكز آموزشي و تحقيقاتي بيش از پيش در ترويج و تبيين مقررات وضع شده، الگوسازي و ارايه نمونه هاي عيني رعايت مقررات ياد شده و معرفي فنآوري هاي نوين و به نمايش گذاشتن مزاياي آن تلاش نمايند . ثالثاً مهندسان و سازندگان كه وظيفه اساسي در اعمال ضوابط و مقررات ساختماني را در طراحي، اجرا و نظارت ساخت و سازها بر عهده دارند با به روز رساني دانش فني و مهارت حرفه اي و با تكيه بر اصل اخلاق حرفه اي خود نسبت به اجراي مقررات ملّي ساختمان بيش از پيش اصرار ورزيده و كارفرمايان و مالكان نيز تشويق يا ملزم به رعايت مقررات ملّي ساختمان آن شوند. همچنين مردم به عنوان بهره برداران نهايي ميتوانند با افزايش سطح آگاهي از حقوق خود نقش اساسي در ارتقاي كيفيت از طريق افزايش مطالبات در كيفيت و بهره وري ساختمان ها و ايجاد انگيزه رقابت در ارايه ساختمانهاي با كيفيت ايفا نمايند.
مجموعه کتاب های مقررات ملی ساختمان دارای ۲۲ کتاب میباشه که به اختصار به هر کدام مبحث میگویند و هر مبحث دارای موضوع خاص میباشد. مثلا مبحث۱۰ مقررات ملی ساختمان در مورد طراحی و اجرای ساختمان های فولادی صحبت کرده است!
دانلود مبحث۱۱ مقررات ملی ساختمان :
برای دانلود مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان به بالا و پایی این صفحه مراجعه کنید.در بالا و پایین این صفحه دکمه هایی جهت دانلود این کتاب برای شما قرار داده ایم!
خلاصه مبحث۱۱ مقررات ملی ساختمان :
يكي از راه هاي توسعه صنعت ساختمان سازي، رويكرد جدي به اجراي صنعتي ساختمان ها مي باشد.صنعتي سازي به روش يا روش هايي كه ميزان استفاده از منابع انساني، مواد اوليه و سرمايه را درراستاي پاسخ دهي به نياز مسكن جامعه و بهره وري اقتصادي با بكارگيري فن آوري هاي نوين كه دريك ساختار منظم و مدولار، تشكيلات يافته و منسجم بطور كارا عمل كند گويند. اين امر از طريق فراهم آوردن شرايط فني لازم با گسترش كارخانجات توليد صنعتي ساختمان، بالا بردن سطح دانش نيروي انساني ماهر و بكار گيري فنون نوين و ابزار و امكانات اجراي ساختمان، ميسر است.
در كشور ما نيز، سهم صنعتي سازي ساختمان طي سالهاي اخير رو به افزايش بوده و ضرورت دارد كه ضوابط و مقررات منطبق با شرايط موجود در كشور براي هر يك از سيستم هاي صنعتي ساختماني تدوين گردد. در همين راستا، در سال ۱۳۸۳ اولين ويرايش مبحث۱۱ تحت عنوان اجراي صنعتي ساختمانها تدوين و ابلاغ گرديد كه اختصاص به ساختمان هاي فولادي داشت. در حال حاضر با گسترش سيستم هاي ساختماني صنعتي در كشور و توسعه ساخت و ساز با فنآوري هاي نوين ساختماني نياز به بازنگري جدي و تكميل مبحث۱۱ احساس گرديد. در ويرايش حاضر علاوه بر اصلاح نام مبحث به “طرح و اجراي صنعتي ساختمان”، ساختمان هاي بتني نيز در كنار ساختمان هاي فولادي اضافه گرديد، كه در بر گيرنده ضوابط كليات، مصالح، نقشه ها و مدارك فني، شالوده، ملاحظات معماري، ملاحظات طراحي، ملاحظات اجرايي و رواداري هاي هر يك از سيستم هاي سازه ايي صنعتي ساختمان ميباشد.
در اين ویرایش از مبحث۱۱ تمركز اصلي بر روي اجراي صنعتي سيستم هاي سازهاي ساختمان هاي فولادي و بتني است. مشخصات مصالح مصرفي در روش صنعتي سازي ساختمان ها با ضوابط مبحث پنجم مقررات ملّي ساختمان هماهنگي داشته و در بخش شالوده ها نيز با ضوابط مبحث هفتم مقررات ملّي ساختمان هماهنگ ميباشد. در طراحي اجزاء فولادي گرم نورد شده از ضوابط مبحث دهم مقررات ملّي ساختمان استفاده ميشود، همچنين قطعات بتني نيز مطابق ضوابط مبحث نهم مقررات ملّي ساختمان طراحي ميگردند . با اذعان به اين كه آنچه در اين مبحث آمده لزوما به همه ضرورت ها و مباحث صنعتي سازي درساختمان پرداخته نشده و بدليل گستردگي زياد اين سيستم ها، امكان درج همه آن ها مقدور نبوده لكن سعي شده سيستم هاي متداول صنعتي سازي در اين ويرايش مطرح و الزامات آن بيان شود. در بخش ساختمان هاي فولادي به ساختمان هاي فولادي با مقاطع گرم نورد شده و سيستم قاب فولادي سبك “LSF “پرداخته شده است و در بخش ساختمان هاي بتني، به ساختمان هاي بتني پيش ساخته، سيستم ديوار سازهاي بتن مسلح با قالب هاي عايق ماندگار “ICF ، “سيستم پانل هاي پيش ساخته سبك سه بعدي “۳D “و سيستم قالب تونلي پرداخته شده است.
علاوه بر سيستم هاي ياد شده، سيستم هاي نوين ديگري نيز شامل سيستم هاي تركيبي، ساختماني و سازه اي مطرح است كه بدليل عدم فراگيري آن ها در كشور، از تدوين مقررات براي آنها در اين ويرايش خودداري گرديده، لكن براي اينگونه سيستم ها توصيه ميشود به آخرين نشريه فناوري هاي نوين ساختمان از انتشارات مركز تحقيقات ساختمان و مسكن مراجعه شود.
برخی از تعاریف مهم در مبحث۱۱ :
آئين نامه جوشكاري: آئين نامه جوشكاري ايران (نشريه ۲۲۸ معاونت برنامه ريزي ونظارت راهبردي رئيس جمهور) ميباشد.
پاي كار: محلي است كه ساختمان فولادي در آنجا برپا ميشود.
ساختمان هاي فولادي پيش ساخته: ساختمانهاي فولادي كه قطعات آن به طوركامل در كارگاه ساخت، مونتاژ و جوشكاري ميشوند و اتصال آنها براي نصب در پاي كار انجام ميپذيرد.
ساختمانهاي فولادي نيمه پيشساخته: ساختمان هاي فولادي كه برخي از قطعات آن در كارگاه ساخت، مونتاژ و جوشكاري ميشوند و بقيه قطعات در پاي كار ساخته شده و نصب ميشوند.
ساختمانهاي فولادي درجا: ساختمان هاي فولادي كه كليه قطعات آن در پاي كاربرشكاري، مونتاژ و جوشكاري شده و به وسيله اتصالات جوشي نصب ميشوند.
ارگاه ساخت: محلي مناسب كه داراي امكانات و تجهيزات كافي براي عملياتي مانند برشكاري، سوراخكاري، جوشكاري، خمكاري با نيروي انساني ماهر باشد به نحوي كه ساخت قطعات تحت نظر گروه كنترل كيفيت به صورت مطلوب انجام پذيرد.
گروه كنترل كيفيت: مجموعه اي از افراد واجد شرايط با تخصص و تجربه كافي دركاربرد استانداردهاي ويژگي هندسي، مكانيكي و شيميايي مصالح فولادي، جوش، روش هاي جوشكاري، عمليات ساخت و عمليات نصب كه مجهز به وسايل لازم براي اندازه گيري ويژگي هاي مورد نظر باشند.
مراحل كنترل كيفيت: مراحلي از كار است كه در پايان هر مرحله از آن براي ورود به مرحله بعدي تأييديه مرحله قبل توسط اشخاص يا مؤسسات مسئول كنترل كيفيت ضروري است. اين مراحل شامل مراحلي مانند تهيه مواد، برش، مونتاژ، جوش، تميزكاري، رنگ و نصب و غيره ميباشد. كم يا زياد كردن تعداد اين مراحل بنا به نظر دستگاه هاي فوقالذكر مقدور است.
ناظر: شخص حقيقي يا حقوقي است كه كليه عمليات اجرايي مطابق نقشه ها و مشخصات فني مصوب، تحت نظر آنها انجام ميپذيرد. راهنمايي ها و دستور كارهاي ناظر مكمل نقشه ها و مدارك فني است. ناظر بايد ارتباط كافي و مستمر با محاسب و تهيه كنندگان مدارك فني پروژه داشته باشد.
نيروي انساني ماهر: اعضاي گروه ساخت و نصب كه هر يك به تناسب وظيفه محوله بايد داراي تخصص، تجربه و توان كافي بنا به تأييد مراجع ذيصلاح باشند.
نمونه سوالات مربوط به مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان :
لنیک دانلود بانک سوالات در قسمت بالا و پایین این صفحه برای شما گذاشته شده است و میتوانید با کلیک روی دکمه ها نمونه سوالات مبحث۱۱ مقررات ملی ساختمان را دانلود کنید. اگر لینکی موجود نمیباشد به این معنا است که هنوز نمونه سوالاتی قرار ارایه نشده و به محض جمع آوری بانک کامل سوالات ، در اختیار شما قرار میگیرد!
آخرین ویرایش مبحث۱۱ مقررات ملی ساختمان :
جدیدترین و بروزترین ویرایش مبحث۱۱ مقررات ملی ساختمان برای سال ۱۴۰۰ میباشد. البته ذکر این موضوع الزامی است ، که هر ساله باتوجه حجم خرید این کتاب چاپ میشود. نویسنده این کتاب دفتر مقررات ملی ساختمان (مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی) میباشد. ویرایش سال۱۴۰۰ مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان در۱۴۲ صفحه و به صورت وزیری (قطع کتاب) در بازار ارایه میشود!
نکته قابل توجه این موضوع میباشد که در تاریخ ۱۳۹۹ پیشنویس جدیدی از مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان در اختیار مهندسان عمران قرار گرفته است و در سال ۱۴۰۰ این پیشنویس چاپ و منتشر شد!
سرفصل های مبحت یازدهم مقررات ملی ساختمان:
- کلیات
- مصالح
- نقشهها و مدارک فنی
- شالوده
- اجزای سازهای
- ملاحظات معماری
- ملاحظات طراحی
- ملاحظات اجرایی
- رواداریهای
پرسشهای متداول مبحث۱۱ همراه با پاسخ :
سه معیار عمدهی ساخت و ساز صنعتی را بیان کنید.
- بهره وری در منابع، افزایش سرعت و بهبود کیفیت سه معیار عمدهی صنعتیسازی است که حتی عدم رعایت یکی، موجب غیرصنعتیشدن پروژه میشود.
آیا معادل پنداشتن صنعتیسازی با پیشساختگی درست است؟ چرا؟
- خیر؛ صنعتیسازی در ساختمان، محدود به پیشساختگی نیست؛ به عنوان مثال نقض، میتوان به روش قالب تونلی اشاره داشت که بسیار صنعتی است؛ اما پیشساخته نیست.
آیا فقط، با کاربرد فناوریهای نوین ساختمانی، میتوان ادعا کرد که صنعتیسازی انجام شده است؟
- خیر؛ لازمهی صنعتیسازی بهرهوری در منابع، افزایش سرعت و بهبودکیفیت است؛ اگر در کاربرد فناوریها و روشهای ساخت پیشرفته، از این سه معیار استفاده شده باشد، میتوان ادعا کرد که صنعتیسازی انجام شده است.
آیا صنعتیسازی در ساخت و ساز متداول شهری و روستایی که همان غیرانبوهسازیهاست، امکانپذیر است؟
- امکانپذیر است؛ مدولار و استانداردسازی کلید صنعتیسازی در غیرانبوهسازی است.
غیرانبوهسازی چه نسبتی از حجم ساخت و ساز کل کشور را به خود اختصاص میدهد؟ گسترش صنعتیسازی ساختمان در این بخش تا چه حد میتواند به بهبود کلی وضعیت ساخت و ساز منجر گردد؟
- حداقل ۹۰ درصد حجم ساخت و ساز را غیرانبوهسازیها تشکیل میدهد. الزام استاندارد و مدولار باعث افزایش تقاضای اقلام کارخانهای در بازار میشود و سپس توسعهی کارخانهها و به دنبال آن بهرهوری در منابع، افزایش سرعت و بهبود کیفیت را به دنبال خواهد داشت.
استانداردسازی ابعادی و کیفی مصالح، قطعات، تجهیزات و تاسیسات، همچنین مدولارسازی در معماری، سازه و تاسیسات در صنعتیسازی ساختمان چه ضرورتی دارد؟
- الزام استاندارد و مدولارسازی باعث افزایش تقاضا در بازار و موجب توسعهی کارخانهها میشود. نتیجهی کارخانهای شدن محصولات، بهرهوری در منابع، افزایش سرعت و بهبود کیفیت خواهد بود که جملگی از معیارهای صنعتیسازی است.
آیا مدولارسازی، مانع انعطافپذیری در ساختمان میشود؟
- خیر؛ بحث مدولار متفاوت از مساله ماژول است که نمونهی بارز آن Large Panel میباشد. مدولار به این معنی است که مدولی تعریف شود و ابعاد به اندازهی آن مدول، کم و زیاد شود. بسیاری از کشورها اهمیت این موضوع را درک کردهاند و آن را انجام میدهند. برای مثال، عرض درها از ۷۰ سانتیمتر شروع و ده سانتیمتر، ده سانتیمتر اضافه میشود تا به ۱۲۰ سانتیمتر برسد؛ این ده سانتیمتر همان مدولل است. در نتیجه، دری با عرض ۷۴ سانتیمتر وجود ندارد و لازم نیست برای نصب در، نجار پای کار باشد. مدولارسازی توسعهی کارخانهها را به دنبال خواهد داشت.
برای مدولارسازی از چه استانداردهایی میتوان استفاده کرد؟
- بخشی از استانداردها در نشریات مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی موجود است. بخشی نیز، به سایر منابع معتبر ارجاع داده میشود. در مورد آن دسته از استانداردها که منبع معتبری از آن در دسترس نمیباشد، میتوان در مرکز تحقیقات، کمیتهای تخصصی تشکیل داد و آن را تدوین نمود.
انبوهسازی به چه مفهوم است؟ لازمهی پیادهکردن انبوهسازی به صورت صنعتی چیست؟
- مشخصهی اصلی انبوهسازی، تکرار بالا و در نتیجه، امکان اتخاذ روش ساخت است. از اینرو، طرح و اجرای توام همراه با مدیریت یکپارچه باید از الزامات انبوهسازی صنعتی میباشد.
آیا با توجه به اهمیت غیرانبوهسازی در صنعتیسازی، میتوان بخش انبوهسازی را از مبحث ۱۱ حذف کرد؟
- خیر؛ با توجه به اینکه انبوهسازیها به طور متوسط ۵ درصد حجم ساخت و ساز را شامل میشود؛ بنابراین، اگر فرض شود این مقدار به طور صنعتی طرح و اجرا شود، بیش از هزار میلیارد تومان تفاوت قیمت خواهد داشت. از اینرو، دلیلی برای حذف آن وجود ندارد.
نقش ”طرح و ساخت توام“ (Design and Build) در صنعتیسازی ساختمان چیست؟
- در طرح و اجرای توام است که طراحی با توجه به به مقتضیات اجرا انجام میشود؛ بنابراین، طرحها واقعبینانه و مرحلهی بازنگری در نقشهها حذف میشود و بدینترتیب بهرهوری افزایش مییابد. اینجاست که مهندسی ارزش مفهوم مییابد.
با توجه به اینکه تنها بخش اندکی از مبحث۱۱ را الزامات تشکیل میدهد، بهتر نیست که این مبحث، از مقررات خارج و به صورت راهنما یا فرهنگنامه منتشر شود؟
- بخش اندکی از مبحث۱۱ را الزامات تشکیل میدهد و بخش عمدهی آن اختیاری است که رعایت آن موجب دریافت مشوقهایی میشود. بنابراین، لازمهی دریافت مشوقها، رعایت آن بخش اختیاری است. به عبارت روشنتر، بخش اختیاری جزو الزامات دریافت مشوقها محسوب میشود.
از سایر مباحث مقررات ملی ساختمان، برای کمک به صنعتیسازی در مبحث۱۱ چه انتظاراتی می رود؟
- از سایر مباحث، به طور مشخص برای کمک به صنعتیسازی میتوان کمک گرفت، میتوان ضوابطی در زمینه ساخت، حمل و نصب قطعات سازههای فولادی و بتنی توسط مبحث۱۱ آورده شود. همچنین، ضریب اطمینانهایی که برای طراحی در نظر میگیریم نیز، میتواند کوچکتر گردد. همچنین، با بهبود مصرف انرژی طبق مبحث ۱۹ گامهای موثری برای صنعتیسازی با رویکرد توسعهی پایدار برداشته میشود.
جایگاه ساختمان پایدار در ویرایش جدید مبحث ۱۱ کجاست؟
- مبحث۱۱ با رویکرد برد-برد-برد که همان توجه به محورهای توسعهی پایدار است، بازنویسی میشود. این بدین مفهوم است که ایدهآل، دستیابی به پایداری با تعریف ساختمان پایدار است و مقرر است با بهبود پلکانی طی چندین ویرایش، به این هدف متعالی رسیده شود.
صنعتیسازی تا چه حدی به بحث صرفهجویی در مصرف انرژی در ساختمانها توجه کرده است؟
- صرفهجویی در مصرف انرژی یکی از ملاکهای بهرهوری در منابع و بهرهوری یکی از معیارهای سهگانهی صنعتیسازی است؛ بنابراین، صرفهجویی مصرف انرژی در صنعتیسازی کاملا تاثیرگذار است. همچنین، با توجه به رویکرد جدید برد- برد- برد در ویرایش در دست تدوین مبحث۱۱، مساله توسعهی پایدار اهمیتی اساسی یافته است. بنابراین، صرفهجویی در مصرف انرژی که از محورهای توسعهی پایدار نیز، هست، مهم میشود.
موضوع سایر مباحث مقررات ملی ساختمان چیست؟
مبحث اول مقررات ملی ساختمان : تعاریف کلی
مبحث دوم مقررات ملی ساختمان : نظامات اداري
مبحث سوم مقررات ملی ساختمان : حفاظت ساختمان در مقابل حریق
مبحث چهارم مقررات ملی ساختمان : الزامات عمومی ساختمان
مبحث پنجم مقررات ملی ساختمان : مصالح و فرآوردههاي ساختمانی
مبحث ششم مقررات ملی ساختمان: بارهاي وارد بر ساختمان
مبحث هفتم مقررات ملی ساختمان: پی و پی سازي
مبحث هشتم مقررات ملی ساختمان: طرح و اجراي ساختمانهاي با مصالح بنایی
مبحث نهم مقررات ملی ساختمان: طرح و اجراي ساختمانهاي بتن آرمه
مبحث دهم مقررات ملی ساختمان: طرح و اجراي ساختمانهاي فولادي
مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان: طرح و اجراي صنعتی ساختمانها
مبحث دوازدهم مقررات ملی ساختمان : ایمنی و حفاظت کار در حین اجرا
مبحث سیزدهم مقررات ملی ساختمان : طرح و اجراي تأسیسات برقی ساختمانها
مبحث چهاردهم مقررات ملی ساختمان : تأسیسات مکانیکی
مبحث پانزدهم مقررات ملی ساختمان : آسانسورها و پلکان برقی
مبحث شانزدهم مقررات ملی ساختمان : تأسیسات بهداشتی
مبحث هفدهم مقررات ملی ساختمان : لولهکشی گاز طبیعی
مبحث هجدهم مقررات ملی ساختمان: عایقبندي و تنظیم صدا
مبحث نوزدهم مقررات ملی ساختمان : صرفه جویی در مصرف انرژي
مبحث بیستم مقررات ملی ساختمان : علائم و تابلوها
مبحث بیست و یکم مقررات ملی ساختمان : پدافند غیرعامل
ﺑﺎ ﺗﺼﻮﻳﺐ ﻗﺎﻧﻮن ﻧﻈﺎم ﻣﻬﻨﺪسی و کنترل ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن و در اﺟﺮای ﻣﻔﺎد آن ﺑﻪ وﻳﮋه مواد ۳۴ و۳۳ ﻣﻮاد ﻗﺎﻧﻮن ﻣﺬﻛﻮر، وﺿﻊ ﻣﻘﺮرات ملی ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن و اﻟﺰام ﺑـﻪ رﻋﺎﻳـﺖ آﻧﻬـﺎ در ﻃﺮاحی، ﻣﺤﺎﺳﺒﻪ، اﺟﺮا، ﺑﻬﺮهﺑﺮداری و ﻧﮕﻬﺪاری ﺳـﺎﺧﺘﻤﺎنها ﺑـﻪ ﻣﻨﻈـﻮر اﻃﻤﻴﻨـﺎن از ایمنی، ﺑﻬﺪاﺷﺖ، ﺑﻬﺮهدهی ﻣﻨﺎﺳﺐ، آﺳﺎﻳﺶ و ﺻﺮﻓﻪ اﻗﺘﺼـﺎدی، اﻳـﻦ اﻃﻤﻴﻨـﺎن را در ﻣﻴﺎن ﻣﻬﻨﺪﺳﺎن و ﺻﺎﺣﺒﺎن ﺣﺮﻓﻪﻫﺎی ﺳﺎﺧﺘﻤﺎنی ﺑﻪ وﺟﻮد میآورد ﻛﻪ ﺑﺎ پشتﮔﺮمی، ﺑﻪ اﻳﻔﺎی وﻇﻴﻔﻪای ﻛﻪ در ﺗﻮﺳﻌﻪ و آﺑﺎدانی ﻛﺸﻮر دارﻧﺪ ﻣﺒﺎدرت ورزﻧﺪ و از اﻳـﻦ رﻫﮕـﺬر، ﺳﻬﻢ ﺧﻮد را در ﺗﺤﻘﻖ آرﻣﺎنهای واﻻی اﻧﻘﻼب ﻋﻴﻨﻴﺖ ﺑﺨﺸﻨﺪ.
چه بزرگوارانی در مبحث یازدهم مقررات ملی ساختمان نقش داشتند؟
مهندس ابوالفضل صومعلو رئیس
دکتر غلامرضا هوائی
دکتر ابوالقاسم کرامتی
دکتر محمدعلی اخوان بهابادی
مهندس محمدرضا اسماعیلی
دکتر اباذر اصغری
دکتر شهریار افندیزاده
دکتر محمدحسن بازیار
دکتر منوچهر بهرویان
مهندس علیاصغر جلالزاده
دکتر علیرضا رهایی
دکتر اسفندیار زبردست
دکتر محمدتقی کاظمی
دکتر محمود گلابچی
دکتر محمدزمان کبیر رﺋﯿﺲ
دکتر حمزه شکیب
دکتر محمودرضا ماهری
دکتر مسعود سلطانی محمدی
ﻣﻬﻨﺪس ﺳﻬﯿﻼ ﭘﺎﮐﺮوان
دﮐﺘﺮ ﺑﻬﻨﺎم ﻣﻬﺮﭘﺮور
مبحث۱۱ مقررات ملی ساختمان:
باکس دانلود مبحث۱۱ مقررات ملی ساختمان:
شما سوار کشتی نجات میشوید؟
کشتی نجات چیست و دقیقا چه کاری میکند؟ این کمپین که این روزها در بین مهندسین عمران رواج پیدا کرده است چیست؟
ویدیو زیر را کامل مشاهده کنید تا شما هم سوار شوید!
شرکت در این کمپین هیچ قانونی ندارد. تنها باید دل شما یاری کند. اگر شما هم تمایل دارید که در این کمپین شرکت کنید میتوانید هر مبلغی که در توان تان هست را به کارت زیر واریز کنید!
مبلغی که از کمک شما عزیزان جمع میشود تنها برای تحصیلات کودکان کم بضاعت صرف میشود. ویدیو مصرف کمک شما عزیزان در پیج اینستاگرام شهر نوین عمران ومعماری هر ماه بهصورت عکس و فیلم استوری میشود!