نشریه ی طراحی مخازن آب :

طراحی مخازن آب هوایی فولادی
نشریه ی طراحی مخازن آب به بخش ها و دسته های گوناگونی تقسیم میشود.در این مقاله قصد داریم تا با هم آیین نامه های طراحی مخازن آب را بشناسیم و به طور مثال صحبت کنیم که نشریه ی مخازن هوایی کدام است .نشریه های طراحی مخازن آب به طور کلی یا باید مورد تایید وزارت نیرو و یا نشریه ای باشد که وزارت نیرو آن را تایید کرده باشد. به همین دلیل نمیتوان یک نام واحد برای آیین نامه طراحی مخازن آب نام برد و برای مقاصد متفاوت وابسته به زمینی بودن مخزن و یا هوایی بودن مخزن میبایست آیین نامه و نشریه ی مناسب انتخاب شود.
قبل از بررسی هر نشریه ی :
قبل از بررسی هر نشریه ی طراحی مخازن آب به شما پیشنهاد میکنم تا حتما به متنی را که وزارت نیرو برای ما مهندسین عمران آورده است دقت فرمایید:
نشریه ی طراحی مخازن آب زمینی ( نشریه ی ۱۲۳ ):

نشریه ی ۱۲۳
اولین نسخه ی آیین نامه طراحی مخازن آب زمینی شماره ۱۲۳ سازمان برنامه و بودجه با عنوان ” ضوابط و معیار های طرح و محاسبه ی مخازن آب زمینی ” در سال ۱۳۷۲ تهیه و ابلاغ گردید.باتوجه به گذشن زمان قابل ملاحظه از انتشار این استاندارد و تدوین و تغییرآیین نامه های مادر و در نتیجه ی لزوم و تجدید نظر و به روز نمودن آیین نامه های طراحی و دستورالعمل های فنی در جهت رفع نیاز های جامعه ی فنی کشور ، بازنگری این نشریه در دستور کار قرار گرفت و شاید جالب باشد که بدانید بازنگری این نشریه بر اساس آیین نامه جدید بتن ایران (آبا) و استاندارد های معتبر و به روز جهان و همچنین باتوجه به تجهیزات و تکنولوژی های امروزی انجام شده است.
هدف نشریه ی طراحی مخازن آب زمینی :
هدف از تدوین این نشریه مخازن آب زمینی در خصوص طرح و محاسبه ی مخازن آب زمینی است.به علاوه ضمن بازنگری بر اساس آخرین ویرایش استاندارد های ملی و بین المللی و توجه به ارتقای مشخصات فنی مصالح و افزودنی ها و همچنین بالارفتن دانش قنی و اجرایی در سطح کشور ، مطالب جدیدی در این آیین نامه ذکر شده است.
دامنه ی کاربرد این آیین نامه :
این آیین نامه طراحی مخازن آب فقط و فقط مخصوص مخازن آب زمینی بتنی وزنی میباشد و سازه های مربوط به امور بهداشت که به نحوی عهده دار ذخیره ی آب تصفیه شده هستند میباشد.
نشریه ی طراحی مخازن آب و تاسیسات و سازه های نفتی:
هدف این آیین نامه نشریه ی طراحی مخازن آب|نفت ، ارائه ي حداقل ضوابط براي طراحي لرزهاي سازهها و تجهیزات صنعت نفت است به نحوي كه با رعایت آن احتمال اختلال در كارایي و بهره برداري این تاسیسات در زلزله هاي خفیف و متوسط، و احتمال خسارات گسترده در زلزله هاي قوي به حداقل برسد.
با رعایت ضوابط این آییننامه انتظار ميرود رفتار سازه در زلزله ي خفیف به گونهاي باشد كه اعضا در محدودهي خطي باقي مانده، در زلزله هاي متوسط و قوي بسته به اهمیت سازه میزان خسارت وارده محدود میگردد.
طراحي سازههاي ساختماني، غیرساختماني و تجهیزات صنعت نفت در این نشریه ی طراحی مخازن آب |نفت ميتواند با دو روش تنش مجاز و مقاومت انجام گیرد. در هر دو روش باید از تركیب هاي بارگذاري استفاده شود. اعضاي این سازهها باید داراي ویژگي الزم در برابر بحرانيترین تركیبهاي بارگذاري و نیز درصورت لزوم تركیب بارگذاري شامل ضریب اضافه مقاومت باشند.
در استفادهاز تركیبات بارگذاري ارائه شده، الزام است به سازگاري آن با ضوابط آییننامههاي طراحي توجه شود.در هر حال بدون توجه به اثر بار غالب، ضوابط طرح لرزهاي نیز طبق فصول این آییننامه باید رعایتگردد.
در این آییننامه ضوابط بار ناشي از زلزله ارائه شده است. براي تعیین سایر بارها ميتوان از مبحث ششم مقررات ملي ساختمان و اسناد و مشخصات طرح و نصب تجهیزات استفاده كرد. ضوابط سایر بارگذاريها باید طبق مراجع و استانداردهاي معتبر سازگار با تركیبات بارگذاري ارائه شده تعیین شود.
ساختارآیین نامه طراحی مخازن آب و تاسیات و سازه های نفتی :
این آییننامه در چهارده فصل و سه پیوست تنظیم شده است. پنج فصل اول ضوابط عمومي طراحي لرزهاي را در بر ميگیرد و شامل: كلیات، بارگذاري، تحلیل خطر، روشهاي تحلیل و اندركنش سازه خاك ميباشد. فصل ششم به ساختمان ضروري اختصاص دارد. در فصل هفتم، ضوابط كلي و مشترك سازههاي غیرساختماني ارائه ميشود. ضوابط طراحي لرزهاي اجزاي غیرسازهاي شامل اجزاي معماري و تجهیزات مكانیكي و برقي در فصل هشتم ارائه شده است. در صورت بهكارگیري جداگر لرزهاي، باید از ضوابط فصل نهم و در صورت استفاده از میراگر، از ضوابط فصل دهم استفاده شود. در فصول یازدهم الي چهاردهم به ضوابط خاص طراحي لرزهاي برخي سازههاي غیرساختماني مانند دودكش، مخزن، خط لوله و سازه ي فراساحلي پرداخته شده است.
نشریه ی طراحی مخازن آب و کار آمریکا (AWWA) :
آیین نامه طراحی مخازن آب و کار آمریکا (AWWA) یکی از معتبرترینآیین نامه های طراحی مخازن آب در سطح جهان میباشد که میتوان گفت قدرت این نشریه ی در سازه ها ی هوایی میباشد.
به طور گسترده در سطح جهان سه نشریه ی طراحی مخازن آب حرفه ای وجود دارد که یکی متعلق به کشور هندوستان و دیگری متعلق به کشور روسیه و سومی متعلق به کشور آمریکا میباشد که آیین نامه طراحی مخازن آب AWWA متعلق به کشور آمریکا است و مرجع رسمی برای پروژه های بین المللی میباشد.
میتوان گفت که این آیین نامه (AWWA) مخفف عبارت American Water Works Association میباشد که به طور پیوسته در حدود۱۰۵ سال میباشد که در اختیار مهندسین قرار گرفته است.
مقدمه ی نشریه ی آب و کار آمریکا (AWWA) :
بیش از ۱۰۰،۰۰۰ مخزن آب فولادی در دنیا ساخته شده است.در این نشریه( نشریه ی آب و کار آمریکا ) در طول۱۰۰ سال گذشته، ارزشی که به مراتب برای مخازن ذخیره آب قائل شده ایم به مراتب بسیار بیشتر از هر نوع سازه ی دیگر از مواد ساختمانی است . بسیاری از مخازن آب فولادی دارای تاریخچه خدماتی زیادی هستند و در طول تاریخ همواره برای ما انسان ها ابزار و خدمات مناسبی را فراهم کرده اند تا بتوانیم از آب ذخیره شده ی درون آن استفاده کنیم و در مواقع نیاز آب موجود در این مخازن آب هوایی فولادی را استفاده کنیم.
تانک های فولادی را می توان از بین برد و دوباره در مکان های جدید نصب کرد. در نشریه ی طراحی مخازن آب و کار آمریکا به صراحت ذکر میشود که هر مخزن آب هوایی فولادی مختص به یک منطقه است و اگر شرکت و یاکارخانه ای از بین برود و یا حتی بافت مسکونی اطراف آن تغییر کند باید براساس ضوابط این آیین نامه با بهینه ترین حالت ممکن را در نظر بگیریم. با این حال، یک مخزن فولادی می تواند برداشته شود و سپس در یک مکان جدید ساخته و پوشش داده شود.
این راهنما ( نشریه ی طراحی مخازن آب و کار آمریکا ) اطلاعاتی در مورد انتخاب، طراحی، ساخت و ساز،نگهداری، بازرسی و تعمیر مخازن فولادی برای ذخیره سازی آب آشامیدنی را در اختیار ما میگذارد.
نکته ی تکمیلی در مورد نشریه ی طراحی مخازن آب و کار آمریکا :
اگر شما به دنبال انجام پروژه های خارج از کشور هستید حتما باید این نشریه ( AWWA ) را فرا بگیرید.
باتوجه به تجربه ی چندیدن ساله ای که در زمینه ی طراحی مخازن آب هوایی دارم تنها استانداردی که در تمامی کشور ها مورد قبول است همین نشریه ی آب و کار آمریکا است. تاکنون در کشور های زیادی مثل روسیه ، اندونزی ، گرجستان ، آرژانتین و ایران برای شرکت ها و برندهای معروفی مخازن آب هوایی فولادی طراحی کرده ام و در تمامی طراحی هایم از نشریه ی AWWA استفاده کرده ام.
طراحی مخازن آب فولادی :
این روز ها بر اساس خشکسالی های بسیاری که در کشور رخ داده است بسیاری از بنگاه های اقتصادی و یا سایت های مشکونی به فکر این مسئله افتاده اند که بتوانند آب مورد نیاز خود را جمع آوری کنند و بعد از ذخیره سازی مصرف کنند.
در حالت خاصی بهترین نوع ذخیره سازی آب ذخیره کردن آن در مخازن آب هوایی میباشد که این روز ها یک بازار کسب و کار عالی برای ما مهندسین عمران به راه انداخته است.بسیاری از آموزشگاه ها این روز ها این آموزش ها را ارائه میکنند که متاسفانه در این آموزش ها هیچ اشاره ای به اصلی ترین نشریه ها ی مربوطه به مخارن نشده است و تمامی این آموزش ها به طور تمام و کمال به نشریه ی های داخلی کشور اعتماد میکنند که این کاری بسیار خطرناک است.شما عزیزان میبایستی که بدانید اگر به دنبال استانداردی معتبر برایآیین نامه مخازن آب هوایی هستید میبایتی که حتما حتما نشریه ی آب و کار آمریکا را فرا بگیرید.
اگر شما هم علاقه مندید این علم را آموزش ببینید و بتوانید براساس علم ودانش خودتان یک درآمد بیش از ۵ میلیون تومان در ماه داشته باشید میتوانید پکیج زیر را مشاهه بفرمایید.
طراحی مخازن آب هوایی فولادی و کسب درآمد از آن
مدرس : اشکان رجبی
مدت آموزش : ۱۰ساعت آموزش گامبهگام
سطح آموزش : از مقدماتی تا پیشرفته
موضوع: طراحی مخازن + آموزش کسب درآمد از این علم
سلام
به آموزش طراحي مخازن فولادي زميني نياز فوري داشتم
سلام و درود
متاسفانه در حال حاضر هیچ گونه آموزشی در این راستا آماده و تهیه نشده است.
سلام
من میخوام پایان نامه بدم و نیاز دارم که تحلیل و طراحی دستی مخزن آب هوایی فولادی رو فرمولاش و نحوه انجام دستی تحلیل رو بلد باشم
هرچی گشتم نتونستم تحلیل دستی پیدا کنم
توی آموزش شما اینی که من میخوام هستش؟؟؟؟
اگه نیست نمیتونین کمکم کنین لطفاً
ممنون
به ایمیلم لطفاً جواب بدین
۱۰msh69@gmail.com
سلام و درود
از طراحی دستی و فرمول های مربوط به کنترل کردن در حدود۸۰ درصد گفته میشود.
شما میتوانید دوره را خریداری کنید و اگر از مطالب راضی نبودید تا ۹۰ روز وجه خود را بدون کم و کاستی دریافت کنید
سلام استاد رجبی
محمدی هستم و جلسه ی اول دوره ی طراحی مخازن آب هوایی فولادی را مشاهده کردم.
ممنونم از لطفتون .مطمینم در انتهای این دوره میتونیم پیروز بشیم.خخخخخ
سلام ودرود
ممنونم از نظر شما.بله صد در صد همینطوره و دوره ی فوق العاده ای را پیش رو داریم
نظر شما باعث تصمیم گیری بهتر دوستان میشود.