تاریخ بهروزرسانی: ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
انسانها به مامنی برای زندگی روزمره خود نیازمندند. این نیاز از دیرباز و از زمانیکه در غارها زندگی میکردند خودش را نشان داد و بعدها در تکامل شرایط زندگی، انسانها به یکجا نشینی و ساختوساز روی آوردهاند. چهار دیواری خانهمان را به هر شکلی که بسازیم باید برایش سقف تعیین کنیم.
درجلسه دهم آموزش ایتبس در نظر داریم تا به موضوع تعریف سقف در ایتبس بپردازیم و آسانترین روش برای وارد کردن سقفها را بیان کنیم.
تمایل دارید این جلسه و جزوه آموزشی آن را دانلود کنید؟
اين جلسه حاوي
- فيلم آموزشي بالا
- ۲ جزوه آموزشي براي درک بهتر ويديو به زبان فارسي
ميباشد، اگر تمايل داريد تمامي۴۴ قسمت آموزش ايتبس و تمامي جلسات آموزش سيف را دانلود کنيد، بايد عضو الماسي شهر نوين عمران ومعماري باشيد! چنانچه تاکنون ثبت نام نکرديد از طريق دکمه زير ثبت نام کنيد.
تاکنون بيش از ۲۰۰۰ نفر عضو الماسي شهر نوين عمران ومعماري شده اند!
هزينه عضويت تنها ۲۹ هزار تومان
مقدمه طراحی سقف در ایتبس:
اگر به یاد داشته باشید در جلسه هفتم آموزش ایتبس که مربوط به معرفی مشخصات مصالح در نرمافزار Etabs بود ما به تعریف مصالح اولیه خود پرداختیم.
در این جلسه بود که یک ماده به نام بتن با وزن مخصوص ۰ در نرمافزار اعمال کردیم و نام آن را (Con0) قرار دادیم. اگر به یاد داشته باشید در این جلسه بیان کردیم و به شما اعضای شهر نوین عمران و معماری ، خاطر نشان شدیم که در جلسات بعدی دلیل این عمل رابیان خواهیم کرد.
آموزش ایتبس ما جلسه به جلسه جلو رفت تا به این جلسه یعنی جلسه یازدهم رسیدیم که قرار است در این جلسه به تعریف سقف در ایتبس بپردازیم.
در ابتدا تمامی جلسات گذشته را به صورت تیتر بار مرور میکنیم و سپس بهسراغ این جلسه (یعنی تعریف سقف در ایتبس) میآییم.
- در جلسه اول به توضیحات کلی در مورد این دوره اشاره کردیم!
- در جلسه دوم از مسیر طراحی سازه صحبت کردیم.
- در جلسه سوم دوره فیلم آموزش Etabs با یکدیگر کنترل پلان معماری را آموزش دیدیم.
- در جلسه چهارم به موضوع کنترل پلان معماری در اتوکد پرداختیم.
- در جلسه پنجم از آموزش کامل etabs به بررسی انواع سیستم های باربر سازهای پرداختهایم.
- در جلسه ششم وارد موضوع مدلسازی در نرمافزار ایتبس شدیم.
- در جلسه هفتم آموزش معرفی مشخصات مصالح در ایتبس خدمت شما ارایه گردید!
- در جلسه هشتم آموزش ایتبس به تعریف مقاطع ستون در ایتبس پرداختیم.
- در جلسه نهم آموزش ایتبس تیرهای ساختمانی بیان شد.
- در جلسه دهم به موضوع تیر بتنی پرداختیم و تیرهای بتنی را در نرمافزار وارد کردیم !
تا به اینجای کار با یکدیگر ۱۰ جلسه پیش رفتیم و کارهای زیادی را انجام دادیم. اما هنوز کار ما تمام نشده است و میخواهیم مطالب بیشتری را آموزش ببینیم. در این جلسه درمورد سقفها در نرمافزار ایتبس صحبت میکنیم. در حال حاضر در مرحله تعریف کردنیها قرار داریم. خیلی از شما عزیزان از ما میپرسید که تعریف کردن با مدلسازی چه تفاوتی دارد؟ مدلسازی بر روی تحلیل اثر میگذارد اما تعریف کردنیها بر روی طراحی و دیزاین تاثیر گذارند. اگر تمایل دارید در مورد سقفها، دالهای یکطرفه، دالهای دوطرفه، دیافراگم، صلبیت، انعطافپذیری و هر نکته دیگری در مورد سقفها یاد بگیرید وبینار آشنایی با انواع سقفها را مشاهده کنید. اما در این جلسه چکیدهای از آن وبینار را برای شما خواهم گفت.
سقف چیست؟
قبل از تعریف سقف در ایتبس باید به مفهوم سقفها اشاره کنیم. سقف به سطح بالایی یک اتاق یا یک سازه گویند. سازه ما ممکن است یک طبقه و یا چند طبقه باشد. دلیل استفاده از سقف در ساختمانهای یک طبقه برای محافظت از نور آفتاب، برودت، باران و برف و در ساختمانهای چند طبقه علاوه بر این کار برای جداسازی طبقات از یکدیگر میباشد؛ بهگونهای که سقف یکی از طبقات، زمین طبقه دیگری محسوب میشود.
سقف یکی از مهمترین عناصر ساختمان است که مقاومت آن بسیار حائز اهمیت است.
به پوششهای ساختمانی که از تأثیرات جوی، نفوذ آب و اتلاف انرژی محافظت میکند و برخی مواقع بر ظاهر و زیبایی ساختمان نیز تأثیر زیادی میگذارند اما علاوه بر موارد گفتهشده سقف نقش مهم و اساسی در سازه دارد بدین ترتیب که سقف بهعنوان اولین قسمت باربر سازه محسوب میشود که بارهای زنده و مرده را تحمل میکند و علاوه بر نیروهای ثقلی بارهای جانبی ازجمله بار زلزله را با توجه به دیافراگم سقف انتقال خواهد داد.
در ساختمانهای یک طبقه سقف برای محافظت از نور آفتاب، برودت، باران و برف و در ساختمانهای چندطبقه علاوه بر این کار برای جداسازی طبقات از یکدیگر استفاده میشود بهگونهای که سقف یکی زمین دیگری محسوب میشود.
در مناطق سردسیر ارتفاع سقف تا کف معمولاً کم میباشد تا محل راحتتر گرم شود و در مناطق گرمسیر به خاطر جریان داشتن هوا عموما ارتفاع سقف زیادتر میباشد.
طراحی سقفها به بسیاری از مسائل وابسته است.مثلاً شما باید دقت بکنید که در نرمافزار ایتبس (نرمافزار طراحی سازهها) امکان طراحی سقفها وجود ندارد و طراحی انواع سقفها یا بهصورت دستی انجام میشود و یا با نرمافزار مخصوص امکانپذیر میباشد.
زمانی که ما در نرمافزار ایتبس سطحی را بهعنوان Deck تعریف و اعمال میکنیم درواقع این ناحیه را بهگونهای پوشیده در نظر میگیریم نه اینکه طراحی خاصی انجام دهیم.
اما طراحی انواع سقفها اهمیت بسیار زیادی برای ما مهندسان عمران دارد.
انواع سقفهای رایج در صنعت عمران:
از انواع سقفهای مورد استفاده در صنعت ساختمانسازی میتوان به موارد ذیل اشاره نمود.
- سقف طاق ضربی
- سقف تیرچه بلوک سفالی، سیمانی و تیرچه فلزی
- سقف دال بتنی
- سقف تیر دال
- سقف کوبیاکس
- سقف کامپوزیت
- سقف عرشه فولادی
- سقف روفیکس
- سقف وافل
- سقف کاذب
- سقف پیش تنیده
قبل از آموزش تعریف سقف در ایتبس باید انواع سقفها را بشناسیم و نکات آنها را بدانیم. برای اینکه در مورد سقفهای بالا اطلاعاتی را بدست بیاورید به شما پیشنهاد میکنم که مقاله انواع سقفهای ساختمانی را در شهر نوین عمران و معماری مطالعه کنید تا به اهمیت این جلسه پی ببرید. در این مقاله ما بیان کردیم طراحی سقفها از آنجایی اهمیت دارد که سقفها به عنوان اولین عضو سازهای درگیر نیروهای جانبی مثل نیروی ناشی از بار زلزله و یا بار باد میشود.
اصطلاح Load Magnet:
قبل از آنکه مدلسازی و تعریف سقف در ایتبس را بیان کنیم، به اصطلاح Load Magnet میپردازیم.
Load Magnet به چه معناست؟ به معنای آهنربای بارها میباشد. اما آهنربای بارها یعنی چه؟
یعنی ما آهنربایی داریم که بارهای سازهای را به سمت خودش جذب میکند. یعنی هر المان سازهای با توجه به سختی که دارد مقداری بار را به سمت خودش جذب میکند. هر مقطعی که سختی بیشتری داشته باشد بهطبع، نیروهای جانبی بیشتری را به سمت خود جذب میکند. در اصلاح طراحی به این مورد Load Magnet میگوییم.
اما Load Magnetها بر چه اساسی تقسیم بار میکنند و در طراحی چه تاثیری دارند؟ اینکه در کجاها باید از Load Magnetها استفاده کنیم مربوط به دورههای پیشرفتهتر مانند دوره جعبه ابزار طراحی سازههای بتنی و فولادی میباشد.
نکته: سقفها بر اساس Load Magnet که المان سازهای دارد مقداری بار را به آن المان میدهد. سقفها از آنجایی در طراحی سازه برای ما اهمیت پیدا میکنند که بارهای جانبی را به Load Magnet میرسانند.
چرا سقفها اهمیت دارند؟
سقفها از ۲ جنبه بسیار حائز اهمیت میباشند.
۱) انواع بارهای موجود در ساختمان
بارهای ثقلی
بارهای جانبی
بارگذاری سازهها از مباحثی است که در مجموعهی مهندسی عمران، از اهمیت ویژهای برخوردار است. قبل از آنکه به تحلیل و طراحی هر سازهای پرداخته شود، لازم است انواع بار وارد بر آن تعیینشده و مقادیر بار برآورده شوند. هر چه مقادیر بارهای وارد بر ساختمان بهصورت واقعبینانهتر برآورد شوند، اطمینان بیشتری در طراحی آن سازه حاصل خواهد شد.
محاسبات ساختمانها اصولاً در چند مرحله انجام میگیرد؛ مرحلهی اول، شناخت ارزیابی انواع بارهای وارد بر ساختمان و تعیین کمیتهای عددی برای بارهاست؛ این مرحله را اصطلاحاً بارگذاری میگویند.
مرحله دوم، تحلیل اجزای سازه تحت بارهای اعمالی است؛ این مرحله بر اساس قوانین استاتیک، مقاومت مصالح و تحلیل سازهها انجام میگیرد. در پایان این مرحله، نیروهای داخلی اجزای مختلف سازه ( بهخصوص نیروهای بحرانی ) تعیین میشوند. مرحلهی سوم طراحی اجزایی است که بر اساس قوانین حاکم بر روش های طراحی مانند طراحی سازههای فولادی و یا طراحی سازههای بتنآرمه انجام میگیرد.
بارها به دو دستهی اصلی تقسیم میشوند: بارهای قائم و بارهای جانبی. بارهای قائم بهصورت مشخص در راستای ثقل زمین عمل میکنند؛ درحالیکه
بارهای جانبی بهصورت افقی بر ساختمان اعمال میشوند. بارهای مرده، زنده و بار برف موارد مشخصی از بارهای قائم میباشند. همچنین بهعنوان بارزترین بارهای جانب، از بارهای باد و زلزله میتوان نام برد.
۲) وظیفه سقفها
برای درک بهتر از وظیفه و عملکرد سقفها میبایستی به روند انتقال بارها در سیستم باربر سازهای توجه کنیم.روند انتقال بارهای قائم به انواع سیستمهای باربر سازهای مثل قاب ساده ساختمانی ، قاب خمشی ساختمانی ، دیوار برشی ، مهاربندها (مهاربند همگرا و مهاربند واگرا)، سیستم لولهای و هسته مرکزی و… بسیار وابسته است اما بهطورکلی میتوانیم بگوییم که روند انتقال بار در ۴ مرحله زیر انجام میپذیرد.
- – بارها به سقفهای ساختمانی وارد میشوند.
- – بارهای واردشده به سقفها، از طریق دیافراگم به شاهتیرهای کناری انتقال داده میشود.
– شاهتیرها این بارهایی را که از سقفها دریافت کردهاند را به دو سر تکیهگاهی خود میبرند که عموماً ستونها در آنجا قرار دارند.
– ستونها بارها را از تیرها دریافت کرده و به پی و فونداسیون انتقال میدهند.
.پس انواع سقفهای ساختمانی به عنوان اولین عضو در مسیر انتقال بارهای ثقلی و جانبی، یکی از مهمترین بخشهای یک ساختمان است.در جمله بالا دو کلمه “اولین عضو” و “انتقال بار” برای ما بسیار مهم است، زیرا در اولین برداشت درمیابیم که وظیفه سقفها تحمل صد درصدی بارهای وارده نیست و بیشتر وظیفهی انتقال بارها را بر عهده دارند.
سقفها در مرحله اول با بارهای جانبی مواجه میشوند. فرض کنید ۲ ارتش میخواهند به جنگ با یکدیگر بروند. ارتش اول مسائلی است که ما طراحی کردهایم. ارتش دوم نیروهایی هستند که به سازه ما اعمال میشوند. این نیروها شامل بارهای ثقلی و بارهای جانبی میشود.
در جلسات آینده آموزش رایگان ایتبس، در مورد بارهای ثقلی، بارهای جانبی (که همان نیروی زلزله و باد هستند) و بهطور کلی بارگذاری صحبت خواهیم کرد.
پس قسمت اولی که با لشکر حریف روبهرو میشود، سقفهای ما هستند. از این نظر سقفها بسیار اهمیت دارند که بتوانند برخورد مناسبی با لشکر حریف داشته باشند.
زمانیکه این سقف به لشکر حریف رسید، باید وظیفه خودش را انجام دهد.
وظیفه سقفها:
۱) تحمل و انتقال بارهای مرده و زنده به تیرها، ستونها و یا هر المان باربر سازهای که داریم. (مانند قابهای خمشی، تیرها و ستونها)
۲) توزیع نیروهای جانبی ناشی از زلزله بین المانهای باربر جانبی با توجه به سختی هر المان.
شکل زیر را در نظر بگیرید. ما ستونهایی داریم که روی این ستونها، تیر سبک و سپس دالی قرار گرفته است. این دال میتواند دال یک طرفه، دال دو طرفه، تیرچه بلوک، پرومیت و یا هر چیز دیگری که بتوانیم طراحی کنیم باشد. روی این سقف، بارهایی نیز وجود دارد. افرادی که مشاهده میکنید بارهای ثقلی هستند که بهصورت ثقل در جهت عمود بر زمین وارد میشوند. در قسمت کناری، بارهای جانبی را مشاهده میکنید که به سازه مربوط میشوند؛ مانند بار زلزله.
پس در مرحله اول سقف با این بارها مواجه میشود و سپس وظایف خود را بهدرستی انجام میدهد.
اما یک سوال: آیا این مقادیر زیاد هستند؟
بله، این مقادیر بسیار زیاد هستند. ما یک وزنی از بتن ایجاد میکنیم تا بتوانیم بار بیشتری از خودش را تحمل کند. بارهای ثقلی معمولا کم خطرتر از بارهای جانبی هستند.
چند اصطلاح در تعریف سقف در ایتبس:
در سقفها ما باید با چند اصطلاح آشنا شویم:
۱) صلبیت سقفها:
صلبیت سقفها شامل موارد زیر میشود:
سقف صلب:در این سقف بار جانبی زلزله به نسبت سختیِ اعضای قائم لرزه بر، بین آنها تقسیم میشود.
سقف انعطاف پذیر:در این سقفها بار جانبی زلزله به نسبت وزن لرزهای (بار مرده و درصدی از بار زنده مربوط به سطح بارگیر عضو) بین اعضای لرزه بر تقسیم میشود.
سقف نیمه صلب:در این نوع سقف توزیع نیروی زلزله بر اساس ترکیبی از دو حالت فوق انجام میشود.
یکی از پارامترهایی که انواع سقفها را به وجودمی آورد پارامتر صلبیت میباشد.
با صلب در نظر گرفتن دیافراگم میتوانیم نیروهای جانبی وارد بر ساختمان را به سیستم باربر جانبیِ قائم ازجمله دیوار برشی و یا بادبندها انتقال دهیم، درواقع دیافراگم سازه در نقش سیستم باربر جانبیِ افقی ایفای نقش میکند. اگر دیافراگمها، اولین عضو از سازه که در مسیر انتقال بار قرار دارند، صلب نباشد، حتی درصورتیکه اعضای باربر جانبیِ قائم با سختی بسیار زیادی داشته باشیم، نیروی زلزله بهدرستی از سقف به آنها منتقل نشده و بهاحتمالزیاد مقاومت ساختمان در برابر زلزله مختل میشود؛ به عبارت دیگر در ساختمان سقفها رابط اعضای باربر جانبی ِقائم با یکدیگر و توزیعکنندهی نیروی جانبی بین آنها هستند پس ساخت و اجرای یک سقف با صلبیت کافی، از پارامترهای مهم در طراحی سازهها میباشد.
پیشنهاد میکنیم که همیشه از سقفهای صلب استفاده کنید مگر در دو حالت زیر:
- زمانی که نیاز است نیروی محوری تیرها تعیین شود.
- تیرها برای نیروی محوری طراحی شوند.
به نظر شما از کدام یک از این سقفها باید در سازه خود استفاده کنیم؟ شما میتوانید از مبحث نهم که منبع بسیار جامع و کاملی میباشد استفاده کنید و اطلاعات زیادی را بهدست آورید. اما ما راهحل آسانتری را برای شما در نظر گرفتهایم. شما میتوانید دوره جعبه ابزار طراحی سازههای بتنی را تهیه کنید تا بر این مباحث تسلط کافی پیدا کنید. در این دوره مباحث آئیننامه ACI، Eurocode ، سنگاپور و … تحلیل و بررسی شدهاند.
انواع عملکرد سقفها:
عملکرد یک طرفه:
منظور از انتقال بار یکطرفه در سقفها این است که طراح سازهای فرض میکند کل بار سقف فقط در امتداد دو ضلع مقابل هم بر تیرهای اطراف آن منقل میشود. در این حالت جهت انتقال بار با نمادی مشخص میشود.
دال یک طرفه:برای احداث این نوع دال روی تیر سقف از روش قالبگیری در محل استفاده میگردد که شامل تثبیت قالب، نصب استحکامات و در آخر ریختن بتن تازه است.
از دال یک طرفه بیشتر برای ارتفاعهای ۶۳ متر و وزن زندهی ۳ الی ۵ کیلو نیوتن بر مترمربع استفاده میگردد.
از این نوع دالها میتوان برای اندازه بزرگتر هم استفاده کرد اما هزینه و انحنای دال به همین نسبت افزایش پیدا میکند.
عملکرد دو طرفه:
اما در انتقال دو طرفه فرض بر آن است که انتقال بار در یک چشمه از طریق هر چهار ضلع سقف بر روی تکیهگاهها (که میتوانند تیرها یا دیوارها باشند) منتقل میشود.
بطورکلی همیشه، انتقال بار در تمامی سقفها به صورت دوطرفه است، اما در بعضی از سقفها مثل سقف تیرچه بلوک، انتقال بار در یک جهت، بسیار ناچیزتر از جهت دیگر است که از انتقال بار در آن جهت صرف نظر میشود. در عملکردهای یک طرفه و دو طرفه باید دقت کنیم که از کدام سقفها استفاده میکنیم. در ادامه فلوچارتی برای شما آوردهایم که انواع سقفها را بهطور واضح برای شما بیان کرده است.
دال دو طرفه:دال دو طرفه، سقفی است که بار خود را بهتمامی تیرهای اطراف منتقل میکند. نسبت طول به عرض این دال کمتر از دو است و در حین انتقال بارها به تیرها از هر دو جهت خم میشود. دال دو طرفه هنگامیکه باری بر آن وارد میشود و تحتفشار قرار میگیرد، شبیه بشقاب میشود.
در این دال سهم هر تیر بسته به دهانه متغیر است.
معمولاً ضخامت دال دو طرفه بسته به دهانه بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ میلیمتر متغیر است.
ساختار این نوع از دال بسیار شبیه به ساختار دال یکطرفه روی تیر سقف است.
وظیفه تیر سقف این است که مقاومت دال را افزایش داده تا خمیدگی و انحنای آن کاهش یابد. این دالها به چهارچوب اضافی نیاز دارد.
در سقفهای یک طرفه، معروفترین آنها، سقفهای تیرچه بلوک هستند. اگر از نظر علمی بخواهیم بررسی کنیم سقفهای تیرچه بلوک افتضاح هستند. اما از نظر اجرایی، اجرا سقفهای تیرچه بلوک بسیار جامعتر میباشد. پس از نظر مهندسی یک فاجعه در طراحی سازهها محسوب میشوند. در این جلسه آموزش رایگان ایتبس ما سقفهای تیرچه بلوک را طراحی میکنیم.
تعریف سقف در ایتبس:
با توجه به مسائل بالا به سراغ تعریف سقف در ایتبس میرویم و اطلاع مربوط به سقفها را در نرمافزار وارد میکنیم.
۱) وارد نرمافزار ایتبس شده و فایل جلسه گذشته را باز میکنیم.
۲) از سربرگ بالا، گزینه Define سپس Section Properties را انتخاب میکنیم. برای وارد کردن سقفها دو گزینه Deck Sections و Slab Sections وجود دارد.
گزینه DECK در هنگام تعریف سقف در نرمافزار ایتبس:
معمولا میتوانیم بگوییم در هنگام تعریف سقف در ایتبس هر زمان که در نظر داشته باشیم سقفی را مدل کنیم که انتفال بار از آن سقف بر روی تیرها بصورت یکطرفه باشد، از این گزینه استفاده میکنیم. از مهمترین موارد در انواع سقفها که امکان انتقال بار یک طرفه را به ما میدهد سقف تیرچه بلوک و کامپوزیت میباشد.
۳) با توجه به اینکه ما میخواهیم سقف تیرچه بلوک طراحی کنیم پس گزینه Deck Sections را انتخاب میکنیم تا پنجره Deck Properties باز شود.
۴) بهطور پیشفرض Deck1 در نرمافزار تعریف شده است. گزینه Modify/ Show Property را انتخاب میکنیم تا پنجره Deck Property Data باز شود.
۵) در ابتدا در قسمت Property Name نام آن را به Joist (به معنای تیرچه بلوک) تغییر میدهیم.
۶) گزینه بعدی Type است که چندین حالت دارد. اگر هر کدام از گزینههای آن را انتخاب کنیم و روی علامت تعجب کنار آن ماوس خود را نگه داریم شکل آن را به ما نشان میدهد.
بهطور کلی برای سقفهای تیرچه بلوک و عرشههای فلزی با بتن رویه گزینه Filled، برای عرشههای فلزی بدون بتن رویه گزینه Unfilled و برای سقفهای کامپوزیتی Solid Slab انتخاب میشود.
۷) در قسمت Slab Material ما C0 که در جلسات گذشته آموزش رایگان ایتبس تعریف کردهایم را انتخاب میکنیم. اینکار باعث میشود وزن آن را محاسبه نکند و سازه اقتصادیتر شود.
۸) در قسمت Property Data باید اطلاعات مربوط به سقف را وارد کنیم. برای وارد کردن این اطلاعات میتوان در قسمت علامت تعجب گزینه Type ماوس خود را نگه داشته تا به ما نشان دهد هر کدام از اندازههای خواسته شده مربوط به چه قسمتی میباشد.
ولی ما به مهندسین عمران پیشنهاد میکنیم که به قسمت Property Data کاری نداشته باشند. دلیل آن این است که در نرمافزار ایتبس اگر ما مشخصات هندسی هر کدام را وارد کنیم در وزن مخصوص آنها ضرب میشود. در نرمافزار ایتبس تغییر شکلهای مربوط به سقفها حائز اهمیت نیستند، پس این اطلاعات نیاز به مدلسازی ندارند.
۹) همانطور که در جلسات گذشته هم بیان کردیم مدلسازی و تعریف کردن توام با یکدیگر میباشند. در این مرحله میخواهیم مدلسازی سازهمان را تکمیلتر کنیم. مجددا فایل اتوکد را باز میکنیم. برای مدلسازی میتوانیم از نوار ابزار کناری نرمافزار استفاده کنیم. با این گزینهها میتوانیم خیلی سریعتر طراحی را انجام دهیم.
۱۰) در قسمت پایین، به حالت All Stories تغییر میدهیم تا تغییرات در هر طبقه اعمال شود. ستونها را با توجه به پلان طراحی معماری با استفاده از گزینه Quick Draw Columns در نرمافزار ایتبس وارد میکنیم.
۱۱) از نوار ابزار کنار نرمافزار ایتبس، گزینه Quick Draw Beams/ Columns را کلیک میکنیم. در پنجره Property of Objects، در قسمت Property تیر B30*30 را انتخاب میکنیم.
۱۲) سپس دالها را استفاده از گزینه Draw Rectangular Floor/ Wall اختصاص میدهیم. در پنجره Property of Objects، در قسمت Property، Joist را انتخاب میکنیم.
همانطور که میبینیم جهت تیرها را با رسم دالها به ما نشان دادع میشود.
۱۳) در نهایت فایل را Save میکنیم.
در انتها از شما خواهشمندم تا فیلم بالا را مشاهده بکنید و در قسمت زیر ما را از نظرات ارزشمند خودتان بهرمند سارید.
سلام
به گمونم اشتباهی شده در دقیقه ۳۱ تیر روی تیر به جای این که از ۳۰*۳۰ استفاده بشه از ۲۵*۲۵ ستون استفاده شده وهچنین برای رسم تیر ها دربعضی جا دیگه هم این اشتباه هست البته شاید من اشتباه میکنم یه بررسی بفرمایید
سلام
بله
اما در این جلسه این موضوع اهمیت ندارد زیرا در جلسات طراحی اصلاح میشوند
سلام استاد. خسته نباشید. این جلسه عالی بود. وبینار را کجا میشه مشاهده کرد.؟
سلام
از این لینک میتوانید مشاهده کنید
https://civilercity.com/slabwebinar/
سلام و عرض ادب جناب استاد
یه موضوعی دیدم تو آموزش خواستم خدمتتون بگم و آن هم سقف پارکینگ می باشد که باید به صورتslab انتخاب میشد که تیرچه در نظر گرفتین.
باز هم تشکر می کنم بابت آموزش عالی که در اختیار مهندسان قرار دادین.
سلام
چون سقف طراحی نمیکنیم حتی مشخصات هندسی هم اهمیت ندارد ولی بله باید به صورت اسلی در نظر بگیریم
ممنون که اصلاح کردید
سلام و عرض ادب جناب استاد
یه موضوعی دیدم تو آموزش خواستم خدمتتون بگم و آن هم سقف پارکینگ می باشد که باید به صورتslab انتخاب میشد که تیرچه در نظر گرفتین.
باز هم تشکر می کنم بابت آموزش عالی که در اختیار مهندسان قرار دادین
سلام
چون سقف طراحی نمیکنیم حتی مشخصات هندسی هم اهمیت ندارد ولی بله باید به صورت اسلی در نظر بگیریم
ممنون که اصلاح کردید
ممنونم از اموزشتون اما کاش قسمت هایی دچار اشتباه میشدید رو حذف میکردید و از اول میگرفتید چون واقعا تمرکزم رو بهم ریخت سپاس از زحمات شما
آقای رجبی یک سوال میشه روی یک تیر ستون اجرا کرد؟ یعنی میشه ستون از پی شروع نشه و اول ستون روی تیر قرار بگیره؟ مثلا شما در این فیلم یکی از ستون های خر پشته رو روی تیر قرار دادین…
سلام بله
میتوان همچین کاری کرد و ضوابط مربوط به ستونچه را باید اعمال کرد
سلام ممنون از اطلاعات مفید تون
سلام
سپاس از لطف شما
سلام و عرض ادب استاد خیلی خیلی عالی بود ممنون و تشکر از زحماتتون
سپاس ار همراهی شما
سلام فایل جزوه دانلود نمیشود
سلام
درود بر شما
این جلسه جزوه ندارد
با سلام و عرض ادب
آموزش هاتون محشره واقعا دستخوش
فقط جزوه ی این قسمت دانلود نمیشه و جزوه ی قسمت ۵ و ۶ هردوش یکیه
لطفا اصلاح فرمایید
سلام
درود بر شما
سپاس بیکران از لطف شما
بابت این مشکل پوزش میطلبم، درست شدند
با سلام و عرض ادب ، خسته نباشید خدا قوت ، این آموزش را هم مشاهده کردم خیلی عالی بود دست شما درد نکنه و انشالله بقیه آموزشها هم به روز رسانی بشه و ماهم استفاده کنیم ، بی نهایت سپاسگزاریم .
درود و سپاس
استاد توی قسمت تعریف سقف از گزینه deck material گذشتید. میخاستم بدونم سقف تیرچه اگه کرومیت باشه یا تیرچه سیمانی تغییری توی این گزینه داریم؟
سلام خسته نباشید
آموزش هاتون عالیه و تا الان خیلی نکات خوبی رو به من یاد دادین.خیلی ممنون
فقط این جزوه ای که در این جلسه بهش اشاره کردید کجاست؟میشه لینکش رو بزارید لطفا؟