معرفی مشخصات مصالح در تاریخ ۱۴۰۰/۰۴/۱۷ بهروزرسانی شد!
رومیان باستان، هنگامیکه در حال استخراج سنگ آهک برای درست کردن ملات بودند ناگهان بهطور اتفاقی متوجه معدن غنی از سیلیکا و آلومینا در دامنه کوههای وزویوس شدند. پس از استخراج و مخلوط کردن آن با آهک و سوزاندن آن ماده جدیدی کشف شد که آن را سیمان نامیدند. خاصیت عجیبی که آنها را شگفتزده کرد این بود که پس از مخلوط سیمان با آب و شن و ماسه، ملاتی به وجود آمد که میتوانست در زیر آب هم به همان اندازه که در تماس با هوای آزاد است سخت و مقاوم شود.
در حقیقت ترکیب به دست آمده در زیر آب محکمتر و مقاومتر از روی خشکی میشد. در واقع ترکیب بهدست آمده بسیار سختتر، مقاومتر، چسبندهتر از ترکیب آهک و آبی بود که آنها به آن عادت کرده بودند. در آن زمان، نه تنها بتن جایگزین تمام مصالح ساختمانی قدیمی و سنتی شد، بلکه تاریخ روم باستان و ساختمانهای آنها را دگرگون کرد.
در عصر ما نیز این ترکیب که آن را بتن مینامیم، یکی از ضروریترین المانهای مورد استفاده برای ساختو ساز است که در این جلسه از آموزش ایتبس درباره معرفی مشخصات مصالح بتنی و مصالح فولادی مانند میلگردها صحبت خواهیم کرد.
تمایل دارید این جلسه و جزوه آموزشی آن را دانلود کنید؟
اين جلسه حاوي
- فيلم آموزشي بالا
- ۲ جزوه آموزشي براي درک بهتر ويديو به زبان فارسي
ميباشد، اگر تمايل داريد تمامي۴۴ قسمت آموزش ايتبس و تمامي جلسات آموزش سيف را دانلود کنيد، بايد عضو الماسي شهر نوين عمران ومعماري باشيد! چنانچه تاکنون ثبت نام نکرديد از طريق دکمه زير ثبت نام کنيد.
تاکنون بيش از ۲۰۰۰ نفر عضو الماسي شهر نوين عمران ومعماري شده اند!
هزينه عضويت تنها ۲۹ هزار تومان
اگر حضور ذهن داشته باشید؛ من و شما وارد یک مسیری برای طراحی سازه شدیم و تا آنجا پیش رفتیم که ورودیها را معرفی کردیم. منظور از معرفی کردن ورودیها؛ مصالح ساختمانی، بارها، تیرها، ستونها و دالها هستند. تا متوجه شویم که در سازه ما چه المانهایی وجود دارد؟
در جلسه گذشته ایتبس در مورد اصطلاح علمی مدلسازی و تعریف کردن در نرمافزار ایتبس صحبت کردیم. بهطور خلاصه، مدلسازی به تحلیل سازه گفته میشود. اینکه در سازه کنش و واکنشهایی وجود دارد مانند خمش، کرنش و برش. اما در طراحی به آن مقدار میدهیم و از کیفیت به کمیت تبدیل میکنیم.
معرفی مشخصات مصالح در ایتبس اولین قسمت از تعریف کردنیها میباشد. در این جلسه به سراغ دسته تعریف کردنیها میرویم و یک جعبه کوچک از این دسته بزرگ، تحت نام معرفی مشخصات مصالح در ایتبس را بیان میکنیم و ادامه ماجرا را پیش میبریم.
معرفی مشخصات مصالح در ایتبس:
برای درک و آموزش بهتر، ما فلوچارتی را برای شما قرار دادهایم.
تعریفیها به ۴ دسته کلی تقسیم میشوند که هرکدام شامل زیرمجموعهای میباشند. مصالح ما به ۳ دسته فولادی، بتنی و سایر مصالح تقسیم میشوند.
برای مثال سازههای چوبی و کامپوزیتی در دسته سایر قرار میگیرند. پیشبینی من این است که سازههای کامپوزیتی در چند سال آینده، حدود ۱۴ تا ۱۶ سال آینده سازههای کامپوزیتی خودشان یک دسته بزرگی میشوند که بتنی و فولادی را پشت سر میگذارند مطمئن باشید سازههای کامپوزیتی با توجه به وزن کمی که دارند میتوانند سازهها را خیلی اقتصادیتر طراحی کنند،که از نظر اقتصادی بسیار بهصرفهتر باشد.
-
پس چرا ما از سازههای کامپوزیتی استفاده نمیکنیم؟
خط تولید سازههای کامپوزیتی بهطور فراگیر وارد بازار نشدهاند. منظور از خط تولید یعنی کارخانه تولید بتن و کارخانه اسکلت فولادی بهمرور زمان، زمانی که تقاضا زیاد شود، عرضه نیز زیاد میشود و قیمت آن پایینتر میآید. و با توجه به وزن کمی که دارد و کوچک شدن مقاطعمان خیلی صرفه اقتصادی بیشتری دارد.
سازه های کامپوزیتی یک سیستم جدید ساختمانی هستند که از نظر تکنولوژی، ساخت ساختمان هایی را امکان پذیر می کند که با سیستم های موجود امکان پذیر نیستند.
کامپوزیتهای ساختمانی در ساخت سقف کاذب، درب و پنجره، نماکاری ساختمان، پارتیشنبندی، پوشش بام منزل، ساخت سینک ظرفشویی و روشویی، وان حمام و … کاربرد دارند.
از رایجترین موارد کاربرد کامپوزیت در ساختمانسازی میتوان به استفاده از آن در نماکاری و زیباسازی بنا اشاره کرد.
از سازههای کامپوزیتی میتوان در ساخت پل، تونل، آشیانه هواپیماها، سد، ساختمانهای با تعداد نامحدود طبقات و با ارتفاع بیشتر، با هزینهای کم و مقاومتی بالا استفاده کرد. این سازه جایگزینی مناسب برای اسکلتهای فلزی در ساختوساز میتواند باشد.
در مهندسی سازه، ساختوساز کامپوزیت زمانی وجود دارد که دو ماده مختلف آنقدر محکم به هم وصل شوند که ازنظر سازه ای بهعنوان یک عضو واحد عمل کنند. هنگامیکه این اتفاق میافتد، به آن عملکرد کامپوزیت گفته میشود.
مهندس سازه، در مسیر تجزیهوتحلیل قابلیت حمل بار توسط تیرهای کامپوزیت، بهعنوان یک مرحله از محاسبات، باید مشخصات سازهای بخش تبدیلشده را محاسبه کند.
در دوره معرفی مشخصات مصالح در ایتبس از مصالح بتنی استفاده میکنیم.
سازههای بتنی:
با توجه به پروژه خودمان که در این دوره آموزشی نرم افزار Etabs آن را پیش میبریم، دانستن و معرفی مشخصات مصالح بتنی برای ما بسیار اهمیت دارد. مواد اولیه سازههای بتنی، بتن و میلگردها میباشد. صفحهای که در ادامه برای ما باز میشود، دارای پارامترهای اساسی و مهمی میباشد که مربوط به ماده به کار برده شده در پروژه بتنی خودمان است. به طور کلی ما با توجه به توضیحات زیر و با کمک گرفتن از جداول پایین برای معرفی مشخصات مصالح در ایتبس ۲۰۱۵ استفاده میکنیم.
چگونگی معرفی مشخصات مصالح در ایتبس:
۱) وارد نرمافزار ایتبس میشویم و grade line ها و story line های خود را وارد میکنیم.گزینه Open File را کلیک کرده و فایل جلسه قبل را باز میکنیم.
۲) از نوار ابزار بالا گزینه Define را انتخاب میکنیم تا پنجره جدیدی باز شود.

گزینه Matrial Properties برای معرفی مشخصات مصالح
۳) گزینه اول Material Properties… را کلیک میکنیم تا پنجرهای بهنام Define Materials باز شود.
بهصورت پیشفرض دو ماده اولیه در نرمافزار تعریف شده است که ما باید بر روی آنها تغییراتی را اعمال کنیم،تا بتوانیم وارد نرم افزار شویم.
به این پنجره اصطلاحا D.D.M گفته میشود که مخفف عبارت Define Different Material میباشد.

صفحه Define Matrial در معرفی مشخصات مصالح
۴) ماوس خود را روی گزینه A992Fy50 نگه داشته تا Select (آبی) شود. سپس گزینه Modify/Show Material… را انتخاب میکنیم تا صفحهای بهنام Material Property data باز شود. یعنی date های مربوط به متر یال را باید واردش کنیم، در مرحله اول اسمش را اصلاح میکنیم و بعدازآن اطلاعاتی که در این جدول است که تحت نام مثلاً وزن و جرم مخصوص و مد ول الاستیسیته و ضریب الاستیسیته و ضریب انبساط حرارتی و مد ول برشی است را وارد میکنیم و تنظیماتش را اصلاح میکنیم.
برای آموزش بهتر ما این صفحه را به ۳ قسمت تقسیم میکنیم.
General Data:
۱) در این قسمت نام ماده خود را در عبارت Material Name تغییر میدهیم. با کمی دقت متوجه میشویم حرف C مخفف کلمه Concrete و عدد بعد از آن نشاندهنده مقاومت فشاری میباشد. بهتر است حروف اول لاتین را بهصورت بزرگ تایپ کنیم.
بتن C20 برای محوطهسازی و بتن مگر نیز در گروه C7.5 وجود دارد.
۲) در عنوان Material Type نوع ماده را به Concrete تغییر میدهیم. در این قسمت مصالح دیگری نیز مانند Aluminum، Tendon، Rebar و … نیز وجود دارد.
۳) عنوان Directional Symmetry Type را روی Isotropic تنظیم میکنیم. اگر سازه ما چوبی بود گزینه Ortherisotropic را انتخاب میکردیم.
Isotropic به خاصیت ماده در جهت و محورهای متفاوت گفته میشود.
۴) اگر بخواهیم سازههای خاص مانند نیروگاه انرژی اتمی طراحی کنیم در قسمت Material Notes نکتههای مربوط به مصالح و بتن استفاده شده را یادداشت میکنیم.
بهعنوان مثال، در بتن مصرفی ما درصد درشتدانهها بیشتر میباشد یا ریزدانهها.
توضیحات مختصر:
نام مصالح: در اینجا ما آن را C25 نامیدیم یعنی بتن با مقاومت فشاری ۲۵ مگا پاسکال.
نوع مصالح: نوع مصالح را بتنی انتخاب کردهایم.
نوع جهت تقارن مصالح: آن را Isotropic یعنی در جهات مختلف مشخصات مکانیکی یکسانی دارند.
دو گزینه آخر که مربوط به رنگ و نوشته مصالح میباشد بهصورت پیشفرض باقی میگذاریم.
Material Weight and Mass:
۱) مصالح خود را بر اساس وزن آنها (عبارت Specify Weight Density) انتخاب میکنیم.
برای توضیح بیشتر، بتن C25 را در نظر بگیرید. این مقاومت در سن ۲۸ روزه بتن بهدست آمده است. چراکه در روزهای اول بتن گیرایی کافی را ندارد. هرچه سن بتن بیشتر شود گیرایی آن نیز بیشتر میشود. در مبحث نهم ویرایش جدید نوشته شده است که برای بهدست آوردن مقاومت نمونه باید روی دو نمونه استوانهای آزمایش فشار بتن را انجام دهیم تا مقاومت فشاری بتن را برحسب پاسکال بهدست آوریم.
از بین دو گزینه بالا که گزینه سمت چپ وزن مخصوص و گزینه سمت راست جرم مخصوص میباشد ما وزن مخصوص را انتخاب میکنیم و جرم مخصوص را خود نرمافزار به ما میدهد اگر گزینه جرم مخصوص را انتخاب کنیم در آن صورت باید مقدار جرم مخصوص را وارد کنیم.
Mechanical Property Data
بخش اول مدول الاستیسیته بتن می باشد.
بخش دوم مربوط به ضریب پوآسون بتن میباشد که طبق بند ۹-۱۳-۷-۴ مبحث نهم مقررات ملی ساختمان برابر ۰٫۱۵ می باشد .
بخش سوم مربوط به ضریب انبساط حرارتی میباشد که طبق بند ۹-۱۳-۷-۳ مبحث نهم مقررات ملی ساختمان ۰٫۰۰۰۰۱ در نظر گرفته خواهد شد .
بخش چهارم مربوط به مدول برشی است که خود نرم افزار با استفاده از رابطه G = E / 2 (1+ν ) محاسبه می کند.
Design Property Data
با کلیک بر روی گزینه Modify اطلاعات خواص طراحی را ویرایش خواهیم کرد:
در این قسمت مقاومت فشاری بتن (fc ) وارد خواهیم کرد .
اگر گزینه Light Weight Concrete را فعال کنیم که مربوط به بتن سبک می باشد باید ضریب کاهش مقاومت برشی رادر کادر مربوطه وارد نمائیم .
بند ۳-۳-۹ در مبحث نهم ویرایش جدید:
مقاومت فشاری مشخصه بتن، باید بر اساس آزمایشهای ۲۸ روزه بر روی حداقل دو نمونه استوانهای به قطر ۱۵۰ و ارتفاع ۳۰۰ میلیمتر یا حداقل ۳ نمونه استوانهای به قطر ۱۰۰ و ارتفاع ۲۰۰ میلیمتر داریم تعیین شود. در صورتیکه سن دیگری برای آزمایش نمونهها مورد نظر باشد، باید در مدارک ساخت ذکر گردد.
همچنین نوشته شده است که:
مقاومت فشاری بتن باید با توجه به محدودیتهای زیر، در نظر گرفته شود:
الف) حداقل مقدار برای انواع بتنهای معمولی و سبک برابر با ۲۰ مگاپاسکال و حداکثر آن ۵۰ مگاپاسکال است.
ب) در ساختمانهای بلندتر از ۲۰ طبقه از روی شالوده، میتوان حداکثر مقاومت را در بتنهای معمولی تا ۷۰ مگاپاسکال افزایش داد.
در اینجا یک سوال پیش میآید: مقاومت فشاری بتن هرچه بالاتر رود، بتن نمی تواند فشار بیشتری را تحمل میکند. پس چرا آیین نامه به ما اجازه نمی دهد تا بتنی به مقاومت فشاری ۹۰ یا ۱۰۰ مگا پاسکال استفاده کنیم ؟
دلیلش این است که ما در کارهایمان هرچه که بتن مقاومتش بالاتر میرود تردتر هم میشود و ازآنجایی که میخواهیم رفتار خطی و غیرخطی را پیشبینی کنیم هرچه بتنمان تردتر شود یک مقدار برایمان مشکل میشود باید یک تغییرات خاصی را ایجاد کنیم تا در این تغییرات خاص مسئله بتن جبران شود و ازآنجایی که در سازههای کوچک صرفه اقتصادی ندارد این تغییرات را اصلاح میکنیم بتن خود را در ۲۰ یا ۵۰ مگا پاسکال میگنجانیم.
وزن مخصوص:
یعنی وزنی که یک متر مکعب دارد. وزن مخصوص تابع ترکیب مصالح در بتن است. در بتن، ما عموما شن، ماسه و مصالح سنگی داریم. بیشترین حجم را ماسه تشکیل میدهد که این مصالح وزن مخصوص بتن را شامل میشود.
برای بتن، وزن مخصوص را بین ۱۵ تا ۲۵ درنظر میگیریم. بهبیان دیگر برای بتن مسلح ۲۵ و بتن غیر مسلح ۲۶ وضع شده است؛ چراکه میلگرد ندارد و بهطبع سبکتر است.
مدول الاستیسیته:
مدول الاستیسیته (E) یا همان مدول یانگ برابر است با نسبت تنش بر کرنش ایجاد شده به واسطه ی تنش وارده بر جسم در حالتی که جسم در ناحیه الاستیک قرار گرفته باشد.که واحد آن در SI پاسکال می باشد.
مدول الاستیسیته بتن نوعی پارامتر برای اندازهگیری ویژگی های بتن مصرفی در سازههای بتنی است.
در مقاطع فولادی و بتنی نموداری بهنام نمودار تنش – کرنش وجود دارد. این نمودار شیبی دارد که به آن شیب، مدول الاستیسیته یا ضریب ارتجاعی (Ec) گویند. در مدول الاستیسیته دو حالت وجود دارد:
۱) مدول الاستیسیته مماس اولیه
۲) مدول الاستیسیته
که در دوره جعبه ابزار طراحی سازههای بتنی بهطور کامل هریک را بررسی کردهایم.
اما در مبحث نهم ویرایش جدید تغییراتی نسب به ویرایش ۹۲ مشاهده میشود. یکی از این تغییرات در ویرایش جدید، تغییر فرمول مدول الاستیسیته میباشد. این فرمول وابسته به مقاومت فشاری بتن و وزن مخصوص است.
ضریب پواسیون:
به زبان خودمانی یعنی زمانی که نمونه بتنی را تحت فشار قرار میدهیم، همانطور که طول آن کاهش پیدا میکند، طول آن در جهت افقی افزایش پیدا کند. اگر بخواهیم علمیتر صحبت کنیم، نسبت کرنش جانبی به کرنش محوری را ضریب پواسیون میگوییم. مقدار ضریب پواسیون در ویرایش جدید مبحث نهم برابر ۰٫۲ میباشد.
در بتن های مختلف ضریب پواسون اغلب بین ۰/۱۵ تا ۰/۲ تغییر می کند.
ضریب پواسیون در بتنهای با مقاومت زیاد کمتر، و در بتنهای خیس و اشباع و بتنهایی که تحت بارگذاری دینامیکی قرار دارند بیشتر است.
یکی از حوزههایی که اثر پواسیون در آن اثر بسزایی دارد، جریان تحت فشار درون لولههاست.زمانی که هوا یا مایع درون یک لوله بهشدت تحتفشار باشد، نیروی یکنواختی را به سطح داخلی لوله اعمال میکند که باعث ایجاد تنش حلقوی در لوله میشود.
ضریب انبساط حرارتی:
این ضریب در دو جا کاربرد دارد:
۱) ابعاد سازه خیلی بزرگ باشد.
۲) سازه ما در شرایط ویژه حرارتی باشد. مثل سازهای که گدازههای ذوبآهن در آن جریان دارد.
ضریب انبساط حرارتی تنها یکی از ویژگیهای حرارتی بتن است.
ضریب انبساط حرارتی بتنهای سبک (سبک دانه یا بدون ریزدانه) معمولاً حدود ۰٫۶ تا ۰٫۸ بتن معمولی است. به همین دلیل، استفاده این دو نوع بتن در کنار یکدیگر میتواند باعث ایجاد مشکل شود.
ضریب انبساط حرارتی بتن در بازههای مختلف دمایی تغییر میکند.
۵) در ادامه معرفی مشخصات مصالح در ایتبس، گزینه Add Copy Of Material را کلیک کرده و بتن دیگری تعریف میکنیم.
این بتن در بارگذاری دالهای ما استفاده میشود. وزن آن را صفر قرار میدهیم و نام آن را به C0 تغییر میدهیم.
مقاطع فولادی:
فولادها به شکلهای متفاوتی مثل ورق ، ناودانی ، میلگرد ، نبشی ، تیرآهن ، لولهها و سپری تولید میشود.
هریک از این مقاطع فولادی کاربرد متفاوت دارد مثل: ساخت خودرو، اجزای ماشین، کشتیسازی، ساخت سازه و اسکلت ساختمان.
پرکاربردترین و پرفروشترین این فولادها نبشی، میلگرد، ناودانی، تیرآهن است.
انواع میلگردها:
میلگرد بسیار کاربردی و رواج است و بیشترین تقاضا را برای فروش دارد و بیشترین کاربرد آن در ساخت سازه می باشد .
میلگرد ها سایز های متفاوتی دارند .
چه در مبحث نهم ویرایش جدید چه ویرایش قدیم، میلگردهایی برای استفاده در سازه تعریف شده است. هر یک از این میلگردها مشخصههای خود را دارند.
در هنگام معرفی مشخصات مصالح در ایتبس علامت مشخصه در استاندارهای ملی ایران برای میلگردها “س۲۴۰” ، “آج ۳۴۰” ، “آج ۴۰۰” و “آج ۵۰۰” میباشد که به اصطلاح به آنها “S240”، “S340” ، “S400” و “S500” گفته میشود. S340 و S400 از پرکاردبرترین میلگردها در سازه میباشند. از S340 در دورپیچ خاموت و S400 برای میلگردهای طولی استفاده میشود.
اصطلاح دیگری بهنام، A2، A3، A4، نیز در اجرا وجود دارد. A2 همان S340 و A4 همان S400 میباشد.
۶) مجدد وارد نرمافزار برای معرفی مشخصات مصالح در ایتبس میشویم. صفحه D.D.M را باز کرده و روی A615Gr60 نگه میداریم و گزینه Modify/Show Material را کلیک میکنیم.
۷) در قسمت Material Name نام میلگرد را به S340 تغییر میدهیم.
۸) وزن مخصوص را روی ۷۸۵۰ kg/m3 قرار میدهیم.
۹) مدول الاستیسیته را ۱۰۶*۲ انتخاب میکنیم.
قسمت Advanced Material Property Data :
این قسمت مربوط به اطلاعات پیشرفته خواص مصالح نظیر اطلاعات مصالح غیرخطی ، خواص مصالح میراگرها و … میباشد .
۱۰) در اخر OK کرده و فایل را Save میکنیم.و در صفحه Define Material ذخیره خواهد شد.
چرا ما باید میلگرد را در درون بتن داشته باشیم؟
یک دلیل خیلی بزرگ، اول از همه این است که بتوانیم کنش و واکنش رابین سازههای خود ایجاد کنیم و دلیل اصلی کنش و واکنش است اما این کنش و واکنش کجا خودش را نشان میدهد ما یک بتن و یک میلگرد داریم و یک مقاومت فشاری، و یک مقاومت کششی داریم، مقاومت فشاری را بتن میتواند تحمل کند، بتن مقاومت فشاری خوبی دارد و فولاد مقاومت فشاری و کششی خوبی دارد.
میلگرد در بتن در ساختوسازها از اهمیت خاصی برخوردار است چون از این محصول فولادی بهعنوان عاملی جهت تقویت و استحکام بتن در برابر ضربهها و فشارها استفاده میشود که مهمترین ویژگی ساختمان به شمار میرود.
از مزایای دیگر میلگرد در بتن میتوان به کم شدن ضخامت بتن اشاره کرد بهعبارتدیگر با قرار دادن میلگرد داخل بتن نیازی به بتنریزی ضخیم نیست چراکه میلگرد در این شرایط بسیار مستحکم و مقاوم میشود.
جوزف لوئیس (Joseph Louis) در سال ۱۸۰۰ میلادی برای اولین بار از میلگرد در سازهها استفاده کرد درواقع وی متوجه شد که با قرار دادن میلههای فولادی باریک در بتن منجر به افزایش مقاومت و دوام بتن در برابر هرگونه نیروی کششی و فشاری میشود.
اشتباه طراحان سازه این است که تصور میکنند که فولاد مقاومت فشاری ندارد مقاومت فشاری فولاد خیلی هم خوب است هم مقاومت کشش و هم مقاومت فشاریاش خوب است.
با توجه به یک واحد سطحی که ما میخواهیم بسازیم بتن برایمان مقرونبهصرفه است.
نکته مهم در تغییر کمیتها در معرفی مشخصات مصالح در ایتبس:
برای تغییر کمیت میتوانیم در نوار ابزار پایین روی Unit نگه داشته و گزینه Consistent Units را انتخاب میکنیم تا بتوانیم واحدها را تغییر دهیم.
بهعنوان مثال: میتوان واحد Length Unit را به متر و واحد Force Unit را به kgf تغییر داد.
متشکرم خداقوت
بسیار فوق العاده بود
سپاس از شما
سلام و وقت بخیر خسته نباشید دوره بسیار عالی بوده تا الان
مهندس از کجا باید بفهمیم برای یک ساختمان چه رده بتنی را استفاده کنیم؟
سلام
درود بر شما
معمولا عرف بازار در شهر شما ملاکه که معمولا بتن با رده ۲۵ عرف بازار هست
این دوره واقعا خوبه خدا قوت بهتون..ای کاش درمورد سازه های فولادی هم نکاتی بگین
سلام
درود بر شما
بعد از این دوره بلافاصله به سراغ طراحی سازه فولادی میرویم
سلام
در قسمت معرفی مشخصات بتن ،مقاومت بتن را در قسمت مربوطه وارد نکردید جناب رجبی.
سلام
درود بر شما
در ویدیو بروز رسانی شده مشکل برطرف گگردید
سلام خسته نباشید در این صفحه فیلمی موجود نیست
سلام درود بر شما
در بالای صفحه موجود است
با سلام و تشکر
استاد زمانی که C0 رو تعريف ميكنيم توي ماژول SHOW material propperty dessin data… لازم نیست Fc رو به ۰ تغییر بدیم؟؟ البته ارور میده که ۰ و منفی رو قبول نمیکنه. چه طور نرم افزار میتونه بدون تغییر اون گزینه به مشکل نخوره؟
سلام
درود بر شما
بتن c0 به معنای بتن با وزن ۰ هست نه مقاومت ۰
سلام من یک هفته ایست عضو شدم ولی امکان دانلود برام فراهم نیست لطفا راهنمایی فرمایید.
سلام
از طرف شرکت با شما تماس گرفته شد پاسخگو نبودید.مجددا تماس میگیریم.همچنین میتوانید به واتس اپ مجموعه با شماره ۰۹۲۱۹۱۱۹۳۰۷ پیام دهید
با سلام
ضمن تقدیر و تشکر از تدریس بسیار عالی و مفید شما میخواستم بدونم بنده به عنوان دانشجوی ارشد عمران سازه در ایان نامه ام باید روش های تحلیل \وش آور و تحلیل دینامیکی قاب های فولادیب را یاد بگیرم آیا شما این قسمت ها را آموزش داده اید؟ چگونه میتوانم از شما کمک بگیرم؟
باتشکر
سلام و درود
خیر ما در مورد تحلیل پوش آور صحبتی نکردیم.
خواهشا از ظریق فرم ارتباط با ما اقدام فرمایید
با سلام.
در خصوص ایزوتروپیک بودن بتن در ایتبس ، برنامه متریال بتن رو به عنوان یک ماده با خصوصیات ثابت در همه جهات در نظر میگیرد و چنانچه بتن رو در حالت ارتوتروپیک قرار دهیم به این معنی است که بتن در یک نقطه مشخص در راستاهای مختلف دارای خواص متفاوتی خواهد بود که این موضوع در روند طراحی تاثیر گذار خواهد بود. و با توجه به صحبت های استاد عزیز علیرغم اینکه در واقعیت بتن یک ماده غیر ایزوتروپیک است ولی اون رو در برنامه باید در حالت ایزوتروپیک قرار دهیم.
سلام مهندس خیلی مفید هست مطالب اموزش ها من تازه شروع کردم به دیدن فایل ها امید وارم ادامه داشته باشه اموزش ها بسیار مفیدکار امدهست خدا قوت
ممنون از نظر شما
بله حتما ادامه دار هستند
سلام من دکتر *** از اعضای هییت علمی دانشگاه *** هستم و مزاحمتون میشوم
آقای دکتر رجبی میتوانیم با شما جهت سخترانی در هماییش دانشجویان جدید الورود همکاری داشته باشیم؟
خواهشا از طریق ارتباط با ما ، ازقسمت پیام مستقیم به آقای رجبی استفاده کنید
Mesl hamishe ali va por enerji
sepas
چرا ویدیو دانلود نمیشود؟
سلام و درود
دانلود ویدیو و فایل ها فقط محصوص اعضای الماسی شهر نوین عمران و معماری میباشد.