دستورالعمل طراحی و ساخت سازههای بتنی در سال ۲۰۱۹
یکی از بزرگترین اشتباهات این روزهای کشور های جهان سومی ” جنگ با آینده ضمن داشتن صلاح گدشته در زمان حال میباشد!” به عنوان مثال ما امروز با خودروهای خود در جاده هایی سفر میکنیم که دیروز ساخته شده اند و قرار است با خطر های آینده مقابله کنیم!
ما مهندسان عمران امروز ، با علم دیروز خود سازه های بتنی را طراحی میکنیم که قرار است ایت سازه جان بسیاری از انسان ها را در آینده حفظ کنید.
از اینگونه مثالها بسیار زیاد است اما این مثال ها نیستند که به ما میآموزند ، بلکه نتایج بدست آمده از آن ها میباشند که ما را راهنمایی میکنند.یکی از بزرگترین نتایجی که در زندگی یک مهندس ایرانی میباشد استاندارد۲۸۰۰ میباشد که به قیمت جان ۸۲۰۰۰ هموطن ایرانی برای ما تمام شد.
از این رو ما مهندسان عمران به یک دستورالعمل طراحی و ساخت سازههای بتنی در سال ۲۰۱۹ نیاز داریم تا توانایی بهینه سازی علم خود را داشته باشیم. هر چه که علم ما بروز تر باشد و با حودت آینده نزدیکی بیشتری داشته باشد ، میتوانیم انتظار نتیجه بهتری را نیز داشته باشیم.
سازه های بتنی :
در یک مطالعه آماری بیان شده از شرکت Nikiten در مورد مقایسه مقدار کاربرد بین سازه بتنی و سازه فولادی این نتیجه حاصل شد که طراحی سازهبتنی به طور متوسط ۹ برابر طراحی سازه های فولادی میباشد.البته این آمار به بسیاری از موارد بستگی دارد و نمیتوانیم تمرکز خود را بر روی این آمار و ارقام بگذاریم . به عنوان مثال در استان حراسان رضوی تا سال ۱۳۹۰ ساره های بتنی ۱۶ برابر سازه های فولادی بودند اما تا سال ۱۳۹۷ آمار جدید نشان میدهد که سازه های بتنی تنها ۴ برابر سازه های فولادی هستند.
چیزی که بسیار بدیهی و مشهود است این مورد است که طراحی سازه های بتنی فعلا بازار کار بیشتر و تقاضا بیشتری دارد و ما اگر مهندس عمرانی باشیم که مطابق علم روز دنیا طراحی میکنیم ، صد در صد جایگاه علمی و کاری بیشتری را میتوانیم داشته باشیم. از این رو این مسیله نیز به اهمیت دستورالعمل طراحی و ساخت سازههای بتنی در سال ۲۰۱۹ می افزاید.
برای پیدا کردن بهترین دستورالعمل طراحی و ساخت سازههای بتنی در سال ۲۰۱۹ بهتر است که به گذشته علم خود نگاهی بیندازیم.بیشتر خرابی های سازه های بتنی ناشی از دوام ناکافی ، به دلیل طراحی و اجرای نامناسب و با دوام بوده است.بسیاری از ساختمان ها با توجه به استاندارد ها و آیین نامه های آن اقلیم وشهر طراحی شده اند و شرایط آییننامهای را ارضا کرده اند اما با این وجود در هنگام مواجه با یک بار جانبی دوام و مقاومت خود را از دست داده اند و فروریخته اند.
به نظر شما دلیل چه میتواند باشد؟
- ناکارآمدی استاندارد ها؟
- اشتباه بودن استانداردها
- توجه نکردن مهندسان طراح
- …
در این مقاله ما هدف خود را بر روی استاندارد ها و آیین نامه ها گذاشته ایم و تصور کرده ایم که یک طراح سازه ای عاری از هرگونه اشتباه است و با دید بهبود وضعیت آیین نامه ها به این مقاله ادامه میدهیم .در ماه مارچ سال ۲۰۱۸ نظریه ای بیان شد و بیان میکرد که ایمنی زندگی انسان ها به حدی بالا است که هیچ ایرادی ندارد که در دستورالعمل طراحی و ساخت سازههای بتنی در سال ۲۰۱۹ مقداری طراحی OverDesign هم ملاک کار قرار گیرد.
زمانی که با این دید به سراغ کد ها و استاندارد های ساختمانی برویم ، متوجه ضعف بیش از اندازه بسیاری از این آیین نامه ها در ظرفیت ساختاری و قابلیت سرویس دهی بیشتر میشویم .
دستورالعمل طراحی و ساخت سازههای بتنی در سال ۲۰۱۹ :
در این مقاله ، استانداردهای بتنی مورد استفاده در اروپا ، آمریکای شمالی ، چین و استرالیا برای الزامات دوام مستقیم و غیرمستقیم بررسی شده است و در این بررسی سعی شده تا تمامی جوانب را در سال ۲۰۱۹ بررسی کنیم.
شناسنامه مقاله
نام مقاله : Future directions for design, specification, testing, and construction of
durable concrete structures
تاریخ انتشار : Octobr 2019
مرجع : Elseviar
محقق : R. Douglas Hooton
مشاهده کامل این مقاله تنها برای اعضای الماسی شهر نوین عمران ومعماری امکان پذیر میباشد.چنانچه عضو الماسی نیستید دکمه مربوط به دانلود مقاله را مشاهده نمیکنید!از طریق دکمه زیر میتوانید متوجه شوید که اعضای الماسی از چه مزایایی بهره مند میشوند!