۳ شغل پردرآمد مهندسین عمران :
درآمد مهندسین عمران این روز ها بسیار مورد توجه قرار گرفته است.در این مقاله از شهر نوین عمران ومعماری و به نقل از خبرگذاری Interesting Engineering که وابسته به نظام مهندسی کشور کانادا میباشد قصد داریم تا با شما در مورد ۳ شغل پردرآمد مهندسین عمران صحبت کنیم.اگر تمایل دارید امروز مطلبی را یاد بگیرید که در آینده ای نه چندان دور زندگی شما را تغییر دهد وشما را در دسته پردرامد ترین مهندسین معماری قرار دهد مطالعه این مقاله را به شما پیشنهاد میکنیم.
مهندسی عمران دومین رشته مهندسی قدیمی ، پس از مهندسی نظامی میباشد که تا به امروز یکی از رشته های محبوب مهندسی نیز تلقی میشود.در مورد درآمد مهندسین عمران تحقیق های گوناگونی است اما در جدیدترین تحقیقی که در سال ۲۰۱۸ توسط گروه محقیقن انجام شد به یکباره اکثر اقتصاد دانان شکه شدند.
تا قبل از سال ۲۰۱۸ در مورد دارمد مهندسین عمران همه به اتفاق عقیده داشتند که پروژه های بزرگ مثل سدسازی ، راهسازی ،برجسازی و انبوه سازی عمده درآمد مهندسی عمران را تشکیل میدهد.خود این مسئله در کشور عزیزمان ایران به حدی بود که دیگر پارامتر زمان در بحث ساخت وساز اهمیت نداشت و دقیقا در زمانی که در کشور های متوسطی مثل ترکیه هتلی ۹ طبقه را در ۱۰ ماه میساختند ما ساختمان های ۴ طبقه خودمان را در دوسال میساختیم.
اما در سال های اخیر تحقیقات نشان داد مشاغل پردرآمد مهندسین عمران ، مشاغلی هستند که نیازهای روز و حاد مردم را برطرف میکنند.و از این تحقیق جماتی ساخته شد که بیان میکرد : انسان های ناموفق بر روی مشکلات فکر میکنند اما انسان های موفق بر روی ارائه راه حل برای مشکلات تفکر میکنند.
۳ شغل پردرآمد مهندسین عمران :
در تحقیقات به عمل آمده سه رده شغلی این روز ها عمده درآمد مهندسین عمران را میسازد.این سه رده شغلی میانگین درآمد مهندسین عمران در سراسر جهان میباشد و با کمی تفکر میتوانیم آن ها را در کشور خودمان اجرایی کنیم.حال اگر آماده اید با هم به بررسی این ۳ شغل پر درآمد مهندسین عمران بپردازیم.
۱ . درآمد مهندسین عمران مدیر پروژه :
طبق نتایج بدست آمده درآمد مهندسین عمران که به شغل مدیر پروژه مشغول هستند جزء مشاغل پردرآمد مهندسین عمران میباشد.البته باید یک نکته را توجه کرد که بسیاری از پروژه ها در مقیاس کوچک انجام میشوند و آنچنان نیاز خاصی به مدیر پروژه ندارد.از طرفی در کشور عزیزمان ایران سرمایه گذاران و پیمانکاران نیر آنچنان به مدیر پروژه اعتقادی ندارند و اکثرا فکر میکنند که خودشان از پس تمامی مدیریت ها برمیآیند.
اگر یک مقدار به تحقیقات حیطه کسب و کار دقت کنیم و درآمد مهندسین عمران را زیر نظر داشته باشیم با مفهوم جدیدی به نام The Use of Automation in Construction Industry ( به معنای اتوماتیک کردن کار ها در صنعت ساخت و ساز) آشنا میشویم.این موضوع مسئله ای جدید از زیر شاخه های مهندسین عمران و مدیران پروژه های عمرانی میباشد که این روزها درآمد مهندسین عمران را بسیار تحت الشعاع خود قرار داده است.
۲ . سرگروه تیم مهندسی :
سرگروه تیم مهندسی رده ی شغلی بسیار جالبی و پردرآمد میباشد.دراکثر کشور های دنبا که در حرفه ی ساخت و ساز حرفی برای زدن دارند یک نفر مسئول تمامی کار ها نمیباشد، بلکه یک تیم تشکیل شده از چند طراح و مهندس پروژه را به پایان میرسانند.
تمامی این مهندس ها و اعضای این تیم به رهبری شخصی نیاز دارند که معمولا از نظر قدرت ریسک پذیری و تجربه فردی کارآزموده میباشد و طبیعتا منطقی مباشد درآمد مهندسین عمران سرگروه بسیار بالا میباشد.
البته متاسفانه این مورد این روز ها در کشور ما آنچنان دیده نمیشود و درآمد مهندسین عمران را مقداری در تنگنا قرار داده است زیرا یا معمولا پروژه بزرگی در دست احداث نیست و یا اگر در دست احداث باشد به سبک سنتی که یک نفر تمامی کار ها را انجام میدهد اجرا میشود.
۳ . مهندسی منابع آبی :
مطمینم که شما نیز مثل من از شنیدن این اسم تعجب کرده اید اما صبر کنید و این مورد را از دست ندهید.در چند ساله اخیر مشکل کم آبی که در سرتاسر جهان گسترده شده است به حدی که بسیاری از کشور ها مثل ایران وارد ناحیه بحرانی شده اند اما این کم آبی با وجود مشکلات بسیاری که داشته است برای ما مهندسی عمران درآمد های خوبی را برعهده داشته است.
در این قسمت میخواهم شما را با یک قانون بسیار جالب به نام قانون کبوتر آشنا کنم و تاثیر آن را برروی درآمد مهندسین عمران بیان کنم.در سال ۲۰۰۶ میلادی که کشور های اروپایی با یک وضع اقتصادی بدی همراه بودند ، سیاستمداران در کنار اقتصاد دانان نشستند و نظریه ای به نام کبوتر را دادند.طبق نظریه ی کبوتر ، اگر یک کبوتر در غربی ترین نقطه ی کره زمین پربزند این پر زدن موجب ایجاد سونامی در شرقی ترین نقطه کره زمین میشود.ساید این اصل در ظاهر بسیار مسخره بیاید اما میخواهد بیانگوی این باشد که کار های کوچک نتیجه های بزرگی را به همراه دارد.این قانون در درآمد مهندسین عمران نیز صادق است.یعنی کارهای کوچک بزرگترین درآمد مهندسین عمران را میسازد.
باتوجه به مساله ی کم آبی و گوشه چشمی داشتن به نظریه کبوتر میتوانیم بگوییم که این روز ها بهترین درآمد مهندسین عمران در حل کردن مسئله ی کم آبی است.حال به نظر شما چگونه یک مهندس عمران میتواند مشکل کم آبی را حل کند؟در زیر برای شما چند ایده عملی را مثال زده ایم:
- جمع آوری بهینه ی آب باران به کمک بتن هوشمند (اگر در مورد بتن هوشمند اطلاعی ندارد بر روی اینجا کلیک کنید)
- ذخیره ی آب های سطحی به صورت گسترده توسط سد ها
- بهینه ی تمامی شرایط محیطی به کمک ساختمان های سبز
- جمع آوری اقتصادی از طریق طراحی مخازن آب هوایی و پس از آن کسب درآمد از آن ها
مورد ۴ در مبحث درآمد مهندسین عمران از جایگاه ویژه ای برخوردار است که درآخر به شما توضیح میدهیم.
مخازن آب هوایی :
مخازن آب هوایی را میتوان به یکی از دریچه های امید درآمد مهندسین عمران تشبیه کرد.در این روز هایی که تمامی مهندسین عمران با وضع اقتصادی کشور مشکل دارند ، طراحی مخازن آب هوایی دریچه ی امیدی را به روی تمامی مهندسین گشوده است.
آمار درآمد مهندسین عمران کشور ایران در سال ۱۳۹۶
طبق آمار ارایه شده از سازمان آمار و بودجه ی کل کشور در سال ۱۳۹۶ ، دریک منطقه نمونه گیری شده تعداد ۳۲۰۶۹ (سی و دو هزار) ساختمان شروع به ساخت کردند. این در حالیه که به گفته ی باشگاه خبرنگاران جوان تعداد مهندسین ساختمان دارای مجوز در کل کشور ما برابر با ۳۵۰۰۰۰ (سیصد و پنجاه هزار ) نفر هست.
این مطلب یعنی به ازای هر ۱ساختمان تعداد ۱۱ مهندس حدودا وجود دارد و خود این مطلب یعنی ۱ مهندس دارای کار بوده است و ۱۰ مهندس بیکار.و خود این آمار به معنای یک فاجعه بزرگ در مورد درآمد مهندسین عمران.
ولی یک آمار دیگر:
طبق آمار بدست آمده دیگر در مورد درآمد مهندسین عمران در شهر نوین عمران ومعماری درهمان سال ۱۳۹۶تعداد ۱۰۰ نفر از مهندسین یک علمی را یاد گرفتند به نام ” طراحی مخازن آب هوایی ” و در کل کشور فقط ۴۸۰ نفر این چنین علمی داشتند .ولی تعداد مخزن های آب اجرا شده در سال ۱۳۹۶ برابر با ۵۰۰۰عدد میباشد.
این یعنی هر یک مهندس ظرفیت طراحی ۱۰ مخزن آب هوایی را داشت که این میزان برابر با درآمد متوسط ۴ میلیون تومن در ماه برای هر مهندس میباشد.
چرا درآمد درآمد مهندسین عمران کم است؟
من اشکان رجبی هستم و قصد دارم در این قسمت به این پرسش پاسخ بدهم که چرا درآمد مهندسین کم میباشد؟
در کلاس های آموزشی بسیاری که اجرا میکنم مدام هنرجویانم از من این سوال را میپرسند و به دنبال راهی هستند تا بتوانند درآمد خود را افزایش دهند.اجازه دهید در این باره یک خاطره تعریف کنم : در سال ۱۳۹۶ بود که به دعوت از نظام مهندسین یکی از استان ها ، جلسه ای با ۶۰ مهندس عمران آن شهر داشتم.در آن جلسه من در مورد طراحی سازه های فولادی بر اساس سطح عملکرد صحبت کردم.جلسه ای بسیار سخت و نفس گیر بود زیرا محبور بودم تا برای کشانی که بعضا شاید تجربه و دانشی بیشتر از من دارند در مورد یک موضوع جدید در ایران صحبت کنم.پس از اتمام جلسه از سکوی سخنرانی پایین آمدم و متئجه شدم که جمع کثیری از مهندسین عمران حاضر در آن جلسه به سمت من میآیند.
در ابتدا یک مقدار ترسیدم زیرا فکر میکردم در جایی توضیحات اشتباهی را داده ام .اما بعد که مشغول صحبت کردن شدیم سوال تمامی این مهندسین عزیز از من این بود که آیا برای من کار سراغ دارید؟در اینجا بوذ که پیش خود فکر کردم ای کاش این جلسه در مورد درآمد مهندسین عمران بود تا یک مقدار راهکار های عملی را آموزش میدادم تا این دوستان بتوانند درآمد خود ا افزایش دهند.
به طور کلی میتوانم بگویم که درآمد مهندس عمران کم نیست اما بهتر است از خودمان بپرسیم چرا درآمد ما در ایران کم است؟ به نظر من در ایران ۴ دلیل به طور همزمان در این مورد نقش دارند.
- نبود اقتصاد پویا بر فعالیت های مربوط به ساختمان سازی
- نبود افراد کار پشته و حرفه ای
- عدم مهارت های لازم کسب درآمد در مهندسین عمران
- نبود روحیه ی فعال و عدم امید به آینده
توضیح هر کدام از این مسائل بسیار آسان است اما نکته قابل توجه آن جا میباشد که تمامی مشکلات بر سر دولت و اقتصاد ناپویا کشور نمیباشد.بسیاری از عوامل مثل نداستن سواد کافی بسیاری از مهندسین عمران موجب عدم درآمد بالا مهندسین عمران در ایران میشود.به عنوان یک توصیه شخصی میتوانم بگویم که برایم مثل روز روشن است که اگر سواد لازم را داشته باشید میتوانید براحتی در ایران از درآمد های ماهانه بسیار بالا برخوردار باشید.
در انتها از شما خواهشمندیم که اگر مطلبی را در مورد درآمد مهندسین عمران میدانید که میتواند به جامعه مهندسی کمک کند آن را در قسمت نظرات در زیر این مقاله برای ما بنویسید تا با نام خود شما منتشر کنیم.
سلام ، ببخشید من میخواهم رشته مهندسی عمران را در ایران انتخاب کنم و تا فوق لیسانس ادامه دهم ، شما بازار کار مهندسی عمران رو در ۱۲ سال بعد چگونه پیش بینی می کنید ؟؟؟؟ اوضاع بدتر می شود یا بهتر می شود ؟؟؟؟ اصلا بیام این رشته یا نیام ؟؟؟ چون علاقه هم دارم
سلام درود بر شما
اگر توانایی بازم برای تبدیل علم به قروت را دارید بهترین جا مهندسی عمران مییباشد و مطمین باشید هیچ جایی مثل ایران و مهندسی عمران نیست
سلام من مهندسی عمران خوندم ولی یک مهندس عمران نیستم.من برای شروع نه تجربه دارم نه سرمایه. تنها راهش اینه که چنتا مهندس جمع بشیم هر کدوم چندرغاز وام بگیریم و با هم ی کاری رو شروع کنیم. ولی این کار در صورتی جواب میده که ی وکیل بی طرف مسئولیت اختلاف زدایی بین شرکا رو بر عهده بگیره.
سلام من ازشما آقای محترم سوال دارم
درامد ماهانه یک مهندس ساختمان در مدرک دکتری چقدر است
وی سوال دیگر
آیا یک مهندس میتواند برای خود یک دفتر جداگانه ای بزند وبا سرمایه خود ساختمان سازی کند
ممنون میشم اگر جواب را دراین صفحه بگذارید
ممنون ازاین همه اطلاعاتی که در صفحه به اشتراک گذاشتید??????
سلام و درود
در وبیناری مربوط به کسب و کار به نام راز عجیب ارل نایتینگل در مهندسی عمران توضیح دادیم که درآمد بسیاری از ما مهندسان عمران با میزان تاثیر گذاری ما برروی جامعه متناسب است. مهندس عمران با مدرک عمرانی داریم که درآمدش شاید ۰ باشد و همینطور مهندس عمران با مدرک دکتری داریم که استاد دانشگاه است و همینطور شاید طراح سازه ای باشند.
باید حساسیت را روی تاثیر گذاری خودمان بدانیم نه مدرک!
در مورد سوال دوم !بله میتوانیم
به شما پیشنهاد میکنم که فیلم وبینار راز عجیب ارل نایتینگل در مهندسی عمران را تهیه کنید.موضوع این وبینار این پاسخ به یک سوال است که چگونه یک مهندس عمران بدون داشتن سرمایه اولیه از ضفر شروع کند؟
سلام.وقت بخیر مهنرس.ممنون میشم لینک فیلم را در صورت اکان به آدرس ایمیل بنده بفرستین.مرسی دز اطلاعات مفید سایتتون.پاینده باشیدchegini.r.r1991@gmail.c9m
salam.dar mored mohajerat ha benevisid khaheshan
مقاله جالبی بود.اما فکر کنم ایران دیگه به درد عمران و درآمد مهندسین عمران نمیخوره
سلام و درود
بنده با عرض شما مخالف هستم.و مطمینم بهترین جای دنیا از نظر کسب و کار ایران میباشد
سلام
میشه در مورد درآمد مهندسین عمران در کانادا و استرالیا هم اطلاعاتی بدید؟
سلام و درود
بله حتما
این مقاله از یک یک مجله وابسته به نظام مهندسی کانادا ترجمه شده است اما در روز های اینده به محض رسیدن اطلاعات کامل این مقاله را آپدیت میکنیم.
مطلب جالبی بود
چطور میتونم این مهارت ها را آموزش ببینم؟
بله حتما در آموزش های عمران ما جستجو کنید مطالب مورد نظرتون را پیدا میکنید.