تاریخ بهروزرسانی: ۱۴۰۰/۰۷/۳۰
در جلسه سی و چهارم از آموزش رایگان نرمافزار ایتبس قرار داریم و در این جلسه قصد داریم در مورد تنظیمات پیش از شروع طراحی سازه با یکدیگر صحبت کنیم. این تنظیمات مابین مرحله تحلیل و مرحله طراحی و کنترل سازه قرار دارند.
موضوعی که بسیار برای ما حائز اهمیت است، طراحی سازهها میباشد. در طراحی سازهها، قبل از شروع طراحی سازه، باید تنظیماتی را در نرمافزار انجام دهیم تا بتوانیم به بهترین حالت طراحی برسیم.
اما قبل از آنکه به این جلسه بپردازیم، بهتر است مروری بر جلسات گذاشته نرمافزار ایتبس داشته باشیم.
من و شما در یک مسیری قرار گرفتیم که اسم این مسیر را طراحی سازههای بتنی گذاشتیم. در این مسیر نیز مانند تمام مسیرهای دیگر، تابلوهایی قرار داشتند که ما را راهنمایی میکردند.
اولین تابلویی که من و شما با آن برخورد کردیم، تابلو ” کنترل پلان معماری “ بود. در این مرحله پلان معماری از سوی Architect به سوی ما ارسال میشد و با وجود ما معنا پیدا میکرد.
ما باید این پلانها را کنترل کرده و ضوابط مربوطه را به آنها اختصاص میدادیم و سپس وارد نرمافرارهای طراحی (ETABS، SAFE و …) میکردیم.
در ادامه به تابلوهای دیگری برخورد کردیم. تابلوهای انتخاب سیستم باربر، مدلسازی، معرفی کردن، اختصاص دادن و تابلو تحلیل سازه.
اکنون در مرحله طراحی سازههای بتنی قرار داریم. اما قبل از آنکه به طراحی سازه خود بپردازیم باید تنظیماتی را قبل از شروع طراحی سازه انجام دهیم.
تمایل دارید این جلسه و جزوه آموزشی آن را دانلود کنید؟
اين جلسه حاوي
- فيلم آموزشي بالا
- ۲ جزوه آموزشي براي درک بهتر ويديو به زبان فارسي
ميباشد، اگر تمايل داريد تمامي۴۴ قسمت آموزش ايتبس و تمامي جلسات آموزش سيف را دانلود کنيد، بايد عضو الماسي شهر نوين عمران ومعماري باشيد! چنانچه تاکنون ثبت نام نکرديد از طريق دکمه زير ثبت نام کنيد.
تاکنون بيش از ۲۰۰۰ نفر عضو الماسي شهر نوين عمران ومعماري شده اند!
هزينه عضويت تنها ۲۹ هزار تومان
تنظیمات پیش از شروع طراحی سازه:
وارد نرمافزار ایتبس میشویم. برای شروع تنظیمات:
۱) از سربرگ بالای نرمافزار گزینه Display، گزینه Concrete Frame Design و سپس گزینه View / Revise Preferences را انتخاب میکنیم تا پنجره Concrete Frame Design Preferences for ACI باز شود.
در مبحثهای ابتدایی لازم نیست در مورد هر یک اطلاعاتی را به دست آورید چرا که هنوز دید درستی در مورد طراحی سازه به دست نیاوردهاید. زمانیکه شما بخواهید تحلیل و سپس طراحی کنید باید هم در مورد طراحی و هم در مورد تحلیل سازه اطلاعاتی را داشته باشید. در دوره جعبه ابزار طراحی سازههای بتنی بهطور کامل تمام این موارد بررسی شده است اما چون ما در قسمت آموزش مقدماتی نرمافزار ایتبس قرار داریم، تنها به بررسی مواردی از آن میپردازیم.
در ادامه با یکدیگر اطلاعات مربوط به هریک را بررسی میکنیم.
Design Code:
در این قسمت میتوان آئیننامههای مربوط به هر کشور را انتخاب کرد. زمانیکه این عبارت تغییر کند، بقیه عبارتها نیز تغییر میکند.
اگر بخواهیم استانداردهای مختلف را با یکدیگر مقایسه کنیم از سربرگ بالای نرمافزار گزینه Help، سپس گزینه Documentation را انتخاب میکنیم تا پنجره ETABS Documentation باز شود. سپس گزینه Concrete Frame Design را انتخاب میکنیم. همانطور که مشاهده میکنید آئیننامهها به شما نمایش داده میشود. اگر هر کدام از آئیننامهها را انتخاب کنید، آئیننامه مربوطه به شما کامل نمایش داده میشود و بدین صورت میتوانید اطلاعاتی را در مورد هریک از آئیننامهها به دست آورید.
Multi – Response Case Design:
نزدیکترین حالت به طراحی واقعی Step – by – Step میباشد.
Number of Interaction Curves و Number of Interaction Points:
این ۲ قسمت مربوط به نمودار پوسته پیازی میشود که در درس بتن آرمه ۲ بهطور کامل بررسی کردهایم.
زمانیکه ما میخواهیم طراحی مربوط به ستونها را انجام دهیم، نیرو لنگر خمشی، لنگر پیچشی و نیروهای محوری را داریم؛ اما چون لنگر پیچشی بسیار ناچیز است از آن صرف نظر میکنیم.
یک موضوع بسیار مهم، اندرکنش بین نیروهای محوری و لنگر خمشی است که شکل آن به صورت زیر میباشد.
نکته قابل توجه این است که تعداد Curvesها حتما باید مضربی از عدد ۶ باشد و تعداد Pointsها نیز باید بیشتر از ۵ باشد. هرچه تعداد Pointsها بیشتر باشد، زمان طراحی بیشتر و در نتیجه دقت طراحی نیز بالاتر میرود.
Consider Minimum Eccentricity:
این عبارت به ما میگوید که آیا میخواهید خروج از مرکزیت را لحاظ کنم؟ ما گزینه Yes را انتخاب میکنیم چرا که هیچگاه نیروی محوری خالص نداریم و همیشه نیروی محوری خارجی وجود دارد.
Seismic Design Category:
این قسمت، مناطق لرزهخیزی را بر اساس آئیننامه ACE7 و ACI مشخص میکند.
در آئیننامه آمریکا چند منطقه لرزهخیزی متفاوت وجود دارد که ما با توجه به آئیننامه لرزهای ایران، بر روی حالت C (مناطق با لرزهخیزی متوسط) قرار میدهیم.
Design System Omega:
در استاندارد ۲۸۰۰، در جدول مقادیر ضریب رفتار ساختمان علاوه بر ضریب Ru، ضریب دیگری نیز به نام Ώ وجود داشت که مقدار Ώ در سیستم قاب خمشی بتن آرمه متوسط برابر با ۳ میباشد. ما نیز همین مقدار را وارد میکنیم.
با سایر گزینهها کاری نداریم و OK میکنیم.
۲) مجددا از سربرگ بالای نرمافزار گزینه Display، گزینه Concrete Frame Design و سپس گزینه View / Revise Overwrites را انتخاب میکنیم تا پنجره Concrete Frame Design Overwrite for ACI باز شود.
Current Design Section:
مقاطع ما را نمایش میدهد. عبارت Varies به معنای مقاطع مختلف میباشد.
Framing Type:
این قسمت را بر روی گزینه Sway Special (قاب خمشی متوسط) قرار میدهیم.
Live Load Reduction Factor (ضریب کاهش بارهای زنده):
جون ما این ضریب را برابر با ۰٫۵Lr قرار دادیم، دیگر آن را تغییر نمیدهیم.
موارد دیگر را تغییر نمیدهیم و OK میکنیم.
۳) مجددا از سربرگ بالای نرمافزار گزینه Display، گزینه Concrete Frame Design و سپس گزینه Select Design Combinations را انتخاب میکنیم تا پنجره Design Load Combinations Selection باز شود.
در قسمت List of Combinations ، تمامی بارها را انتخاب کرده و بر روی فلش کلیک میکنیم تا به پنجره Design منتقل شود و در نهایت OK میکنیم.
۴) سپس از سربرگ بالای نرمافزار گزینه Display، گزینه Concrete Frame Design و سپس گزینه Start Design / Check را انتخاب میکنیم تا تمامی مقاطع بررسی و چک شوند.
به این صورت تنظیمات را انجام میدهیم تا در جلسات بعدی، به سراغ طراحی ستونها و تیرها برویم.
با سلام و تشكر از زحمات شما
از جلسه ۳۰ به بعد دانلود نميشه لطفا بررسي بفرماييد
ممنونم
سلام و درود
کلیه جلسات آموزش ایتبس بررسی گردید هیچ مشکلی نبود
مهندس صفحه دانلود eror میده خواهشا دوباره لینک بارگذاری بزارید تا بشه دانلود کنیم
ممنون از شما
سلام . ئر.ئ اصلاح گردید
slm ghesmat 30 namayesh dade nemishe
سلام و درود
بررسی شد و جلسه سی ام هیچ مشکلی نداشت.
خواهشا مجددا تست کنید